DuList IN

GLAZBENI PROGRAM Koji nas koncerti očekuju tijekom Dubrovačkog zimskog festivala?

GLAZBENI PROGRAM Koji nas koncerti očekuju tijekom Dubrovačkog zimskog festivala?

Dubrovački zimski festival održavat će se od 2. prosinca 2017. do 6. siječnja 2018. godine, a za to vrijeme nas očekuje bogat program te izvedbe poznatih glazbenika.

Posebno su zanimljivi nastupi hrvatskih glazbenika ispred crkve sv. Vlaha za vrijeme ovog festivala. Festival će tako u subotu, 2. prosinca ispred crkve sv. Vlaha otvoriti Gibonni s početkom u 21 sat kad će se odviti i paljenje blagdanske rasvjete i prve adventske svijeće.

Gibonni, Jacques Houdek i Massimo samo su neki od glazbenika koji će zabavljati publiku ispred crkve sv. Vlaha

U petak, 8. prosinca nastupit će Jacques Houdek u sklopu programa ‘Gospodin Glas pjeva za Vas s početkom u 21 sat. Samo dan kasnije, točnije u subotu 9. prosinca, moći ćete uživo slušati Massima također s početkom u 21 sat.

Subotu nakon, 16. prosinca s početkom u 21 sat, ispred crkve sv. Vlaha nastupit će poznati band Pavel. Samo dva dana prije Božića, u subotu 23. prosinca, očekuje nas koncert Marka Tolje i njegovog septeta s početkom u 21 sat.

U petak, 22. prosinca u hotelu Lacroma održat će se ‘Božićni koncert’ na kojem će redom nastupiti: Dubrovački Simfonijski Orkestar, Stijepo Gleđ Markos (tenor), Đani Stipaničev (tenor), Marija Kuhar Šoša (mezzosopran), ali i klape Ragusa, Subrenum te Kaše.

Izdvojimo kako ćete, od samog početka pa do kraja zimskog festivala (2. prosinca 2017. do 6. siječnja 2018.), svakog vikenda moći uživati u živoj glazbi koja će se odvijati na Brsaljama, Gundulićevoj poljani i Prijekom.

Doček Nove godine
Uz navedene koncerte koji će se odvijati tijekom prosinca, navest ćemo i program dočeka Nove godine.

Tako će ispred crkve sv. Vlaha, u subotu 30. prosinca s početkom u 21 sat, nastupiti The Frajle i lagano nas uvesti zadnje dane 2017. godine. Tradicionalni dječji doček Nove godine održat će se ispred crkve sv. Vlaha s početkom u 12 sati.

Brojni su upoznati s informacijom kako će nas u 2018. godinu uvesti regionalna glazbena zijezda Dino Merlin. Program započinje u nedjelju, 31. prosinca u 21 sat kad nastupa band Pravila igre, dok će iza nastupa Merlina dubrovačku publiku zabavljati Songkillersi.

Kad se budete refali od novogodišnje večeri, očekuje vas – ‘Novogodišnji koncert’. Naime, Dubrovački simfonijski orkestar će svirati za publiku u ponedjeljak 1. siječnja 2018. godine ispred crkve sv. Vlaha, a prisutni će se moći počastiti  kamenicama i pjenušcem na Stradunu. Početak koncerta očekuje se u 12 sati.

Ostale informacije, ali i cijeli program možete provjeriti na službenoj stranici Turističke zajednice Grada Dubrovnika.

 

Pročitajte još

KREATIVNI PRAZNICI U LUŽI Radionica crtanja likova iz crtića na najmlađe!

Dulist

GASTRO MARE Chef Bjelko donosi svoj recept za pečenog kokota

Dulist

[FOTO] OVO JE BAŠ SUPER Pogledajte kako izgledaju konavoski i župski ‘Čovječe ne ljuti se’

Dulist