DuList INUrednički izbor

GLAZBENA LEGENDA Tko je sve uživao na koncertu Toma Jonesa?

GLAZBENA LEGENDA Tko je sve uživao na koncertu Toma Jonesa?

Jedna od najvećih živućih glazbenih legendi, veliki šarmer i genijalni performer sir Tom Jones oduševio je neponovljivim koncertom ispred Katedrale brojnu dubrovačku i stranu publiku za koju je izveo svoje najpopularnije pjesme. Prostor između Katedrale i Kneževog dvora bio je dupkom pun, a glazbena je legenda svojim glasom privukla mnoge sa Straduna da se približe koliko god je moguće i uživaju u njegovoj glazbi. Dan nakon što su ulaznice bile stavljene u prodaju već su bile gotovo rasprodane te su Dubrovačke ljetne igre morale uvesti i one za stajaća mjesta. Štoviše, ‘navala’ na koncert bila je tolika da se sat i pol prije koncerta prodavalo još posljednjih 50 stajaćih mjesta.

Dodajmo i kako su iz produkcije postavili dosta stroga pravila prema medijima tako da, među ostalim, svaka fotografija glazbene legende prije objave mora proći ‘kroz ruke’ Jonesova menadžera. Zato ćemo naše fotografije sir Toma Jonesa objaviti nakon autorizacije. Također, zbog Jonesove želje za privatnošću, televizijskim kamerama nije bilo dozvoljeno snimati koncert, ali to svakako nije spriječilo tih tisuću odabranih slušatelja u publici da ovjekovječe ovaj koncert. Podsjetimo, Tom Jones u karijeri je objavio 41 studijski album, a uz to ima 20 video albuma, pet live i 16 kompilacija.

Glazbene kritičare posebno su oduševili, što produkcijski, što izvedbom, posljednja tri ‘Long Lost Suitcase’, ‘Spirit in The Room’ i ‘Praise & Blame’ što je samo potvrda da Jones s pravom nosi titulu jednog od najpopularnijih izvođača u povijesti glazbe. Koncert su organizirali Grad Dubrovnik i Dubrovačke ljetne igre, u suradnji sa Star produkcijom, a povodom 70 godina Dubrovačkih ljetnih igara, a tko je sve uživao u glazbi Toma Jonesa, pogledajte u fotogaleriji.

Fotografije publike: Zvonimir Pandža

Fotografije Tom Jonesa: Odobrene službene fotografije Dubrovačkih ljetnih igara

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist