Kultura

GLAZBENA KOMEDIJA ‘Famozna’ i Histrioni gosti KMD-a

GLAZBENA KOMEDIJA 'Famozna' i Histrioni gosti KMD-a

Glumačka Družina Histrion pred dubrovačkom će publikom 28. i 29. ožujka u Kazalištu Marina Držića odigrati glazbenu komediju ‘Famozna’. 

Tekst Petera Quiltera režirao je Krešimir Dolenčić, a u naslovnoj ulozi je Anja Šovagović Despot. Famozna je glazbena komedija koja se temelji na istinitoj priči o astronomskom uspjehu najgore operne pjevačice na svijetu. Premijerno je izvedena 2005. godine u Birmingham Repertory Theatreu, a radnja joj je smještena New York 40-ih godina.

Predstava opisuje Florence Foster Jenkins, rođenu Narcissu Florence Foster – entuzijastičnu sopranisticu koja je zapravo postala slavna zbog svoje potpune pjevačke nesposobnosti. Rođena je u bogatoj obitelji i od malena je željela pjevati i studirati glazbu u inozemstvu, no roditelji joj nisu željeli omogućiti studij. Nakon očeve smrti, uz pomoć naslijeđa došla je do sredstava koji su joj omogućili pjevačku karijeru u Philadelphiji.

Predstavu možete pogledati 28. i 29. ožujka s početkom u 19:30 sati, a ulaznice možete kupiti online na www.ulaznice.hr ili rezervirati na blagajna@kmd.hr.

Pročitajte još

Goran Višnjić se vraća na Igre, stiže i Zrinka Cvitešić

Dulist

‘DRUGA STRANA POVIJESTI’ Dubrovačka glazbena ostavština svečano predstavljena u Salzburgu

Dulist

KOPRODUKCIJA KMD-A U Varaždinu premijerno izvedena ‘Madama Butterfly’

Dulist