DuList IN

GLASUJTE! Dubrovnik u konkurenciji za najbolju filmsku lokaciju Europe

GLASUJTE! Dubrovnik u konkurenciji za najbolju filmsku lokaciju Europe

Dubrovnik je uvršten na popis jedanaest najljepših europskih filmskih lokacija desetljeća koje se bore za Europsku nagradu za filmsku lokaciju.

U borbi za nagradu našao se još jedan hrvatski grad, a to je – Kaštel Gomilice (Kaštilca). Razlog što su se na ovoj listi našla dva hrvatska grada jest popularni serijal Igra prijestolja. Među ostalim se finalistima nalazi grčki otok Antiparos (film Preplanulost), poljski Wroclaw (film Most špijuna), njemački Görlitz (film Hotel Grand Budapest), španjolska La isla Minima (film Močvara), španjolski San Juan de Gaztelugatxe (serija Igra prijestolja), rimske Karakaline terme (film Velika ljepota), Val Senales glečer u talijanskom Južnom Tirolu (film Everest), norveški Valldalen (film Ex Machina) i grad Beč (film Nemoguća misija: Odmetnuti).

Ovu nagradu dodjeluje Filming Europe – European Film Commissions Network u suradnji sa Cineuropom. Ovo je inače prvi put kako se dodjeljuje ova nagrada, a razlog je proslava desete godišnjice postajanja ovog filmskog udruženja, ali i kako navode na svojoj službenoj stranici ‘proslave raznolikosti i višeznačne prirode europskih lokacija’.

Postupak izbora dijeli se na dvije faze. U prvoj fazi, članice Filming Europe – European Film Commissions Network predložile su neku od lokacije iz svoje zemlje, a potom je grupa filmskih kritičara iz Cineurope odlučila koji će se gradovi naći na konačnom popisu najljepših lokacija koje se bore za glavnu nagradu.

U drugoj fazi odlučuje – publika! U razdoblju od 11. rujna do 25. listopada glasujte za Dubrovnik, a pravila možete pronaći ovdje.

Proglašenje pobjednika i dodjela nagrade bit će održano u Europskom parlamentu u Bruxellesu 7. studenog.

Pročitajte još

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist

JOŠ JEDAN HIT GRUPE SILENTE ‘Sve da ima neki način’ među top 10 singlova domaće liste

Dulist