Natrag
24.3.2019 01:56

facebook

twitter

google

rss

dulist

Gjaja: Torić je dobio mandat kao član HSLS-a

3.5.2012 @ 10:40 Andrea Falkoni Račić Politika
2;2

Podijelite:

Nakon što je prošlog tjedna Marino Torić podnio ostavku na članstvo u HSLS-u o tome je jučer raspravljao i Izvršni odbor stranke.

Tim povodom danas su se oglasili i u javnosti ističući kako „Izvršni odbor ostavlja na savjest Marinu Toriću povrat mandata stranci, podsjećajući ga da je mandat dobio kao član stranke, a ne kao neovisni kandidat“.  

– Odluka Izvršnog odbora HSLS-a ogranka Dubrovnik u svezi postupanja Gradskog vijeća oko Zaklade Blaga djela bila je donesena u dobroj namjeri zaštite koalicijske vlasti od ishitrenih odluka, a nikako nož u leđa koaliciji.

HSLS kao stranka koja poštuje zakonitost tražila je ispitivanje odluka da se koalicijska vlast zaštiti od možebitnih upravnih postupaka i upravnog spora od strane Zakladnih tijela. HSLS-u nije bila namjera ugrožavanje gradske vlasti, jer Zaklada Blaga djela nije najvažnije pitanje Grada Dubrovnika – napisao je u priopćenju Ivo Gjaja, predsjednik dubrovačkog HSLS-a.

Budući da je Torić podnio ostavku zbog zaključka Izvršnog odbora oko dodatnih točaka dnevnog reda Gradskog vijeća. One se odnose na razrješenje starih i imenovanje novih članova Upravnog vijeća zaklade Blaga djela, te na povlačenje točke o imenovanju novog upravitelja Zakalde, Gjaja podsjeća kako je za taj zaključak glasovao i sam Torić.
 

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana