Kultura

Gimnazijalci crtali likove iz Držićevih djela

Gimnazijalci crtali likove iz Držićevih djela

Nakon sinoćnjeg uspješnog otvorenja izložbe 'Srce nose prid očima' – ilustracije iz djela Marina Držića, jutros je u Domu Marina Držića autor Dubravko Kastrapeli održao i likovnu radionicu.

U radionici je sudjelovalo devetero likovno nadarenih učenika dubrovačke Gimnazije, koji su pod vodstvom Dubravka Kastrapelija crtali likove iz dum Marinovih djela.

Podsjetimo, Dubravko Kastrapeli, potomak prosvjetnih djelatnika iz dubrovačkog kraja od XIX. stoljeća, rođen je u Zagrebu, gdje je završio Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu na kojoj je diplomirao 1995. godine u klasi prof. Kesera, te kod prof. Damjanova.

Ilustrirao je i dizajnirao brojne slikovnice, letke, plakate i dječje časopise. Posljednjih godina posvetio se ilustriranju Cervantesovog „Don Quijotea“ i djela Marina Držića u kojima spaja svoju ljubav prema književnosti i likovnoj umjetnosti.

Izložbom ilustracija većinom u tehnici pastela pod nazivom „Srce nose prid očima…“  otvorenom u Domu Marina Držića oživljena je hrvatska književna baština prevedena u novi vizualni oblik prihvatljiv sadašnjici.

Pročitajte još

EVO ŠTO VAS ČEKA Zanimljiva gostovanja u Kazalištu Marina Držića

Dulist

U ZNANSTVENOJ KNJIŽNICI Predavanje o djelu Nikole Vitova Gučetića

Dulist

VRIJEDNA DONACIJA Luko Paljetak poklonio sliku Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

Dulist