Aktualno

Gil’s otvara restoran na Stradunu!

Gil's otvara restoran na Stradunu!

Gilles Camilleri, vrhunski francuski kuhar, otvara restoran na Stradunu. Kako doznajemo 'bacio je oko' na Tovjernu Maro u povijesnoj jezgri na adresi Petilovrijenci 4.

Dubrovčani se još uvijek sjećaju ekskluzivnog restorana Gil's u bivšem Labirintu kojemu je poznati francuski chef bio direktor. U svom je restoranu ugostio brojna poznata domaća lica, ali i VIP-ovce poput Beyonce, Nicky Hillton, Abramoviča… Osim intimne atmosfere i diskrecije, gosti su u Gil'su mogli uživati u biranim delicijama, a na njegovom se meniju nalazila i najcjenjenija govedina na svijetu – wagyu.

Naravno, i vinska karta je bila izuzetna. U svom podrumu, koji je bio jedan od najbolje opremljenih u ovom dijelu Europe, Camilleri je imao i jedno od najcjenjenijih vina na svijetu – Domaine Romanee Conti berba 1990., čija je cijena oko 125 tisuća kuna.

Zanimljivo je spomenuti kako je cijenjeni gourmet guide Gault Millau dvije godine zaredom ocijenio Gil's sa 17 od mogućih 20 bodova, što je bila najviša ocjena dana nekom restoranu dotad u Hrvatskoj. No, u veljači prošle godine Camilleri se razilazi s gazdom i vlasnikom objekta u kojem se nalazio njegov Gil's, Rusom Viktorom Vekselbergom, te napušta Dubrovnik i odlazi u Francusku.

Iako još nije odlučio hoće li novi restoran imati isti koncept kao i 'stari' Gil's, doznajemo kako to neće biti jedini lokal u Dubrovniku ovog francuskog kuhara. Planira, naime, pronaći još atraktivnih lokacija kako bi u doglednoj budućnosti stvorio lanac restorana na samom jugu Hrvatske.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo

MISA VEČERE GOSPODNJE ‘Isusov život je sažet u glagolu ljubiti’

Dulist