Natrag
25.4.2019 06:11

facebook

twitter

google

rss

dulist

Getaldići i Župke školski viceprvaci Hrvatske u judu

22.3.2014 @ 20:47 Dulist Sport
4;4

Podijelite:

Školska judo ekipa Osnovne škole Marina Getaldića u muškoj i OŠ Župa u ženskoj konkurenciji ostvarile su sjajan rezultat, postavši viceprvaci Hrvatske na 1. službenom školskom judo prvenstvu koje je nedavno održano u Opatiji.

Nakon što je ove školske godine judo po prvi put službeno ušao u sustav školskog sporta, te nakon održanih županijskih natjecanja na kojima je nastupilo više od 80 hrvatskih škola, u Opatiji je održana završnica na kojoj je nastupio 121 učenik iz 14 osnovnih škola Republike Hrvatske koje su izborile završnicu pobjedama na županijskim natjecanjima.

Rezultat je to projekta „Judo u školama“, projekta koji je prihvaćen u preko 110 škola i preko 2000 djece uz podršku HJS-a, IJF-a i MZOIS-a.

Završnica Državnog prvenstva školskih sportskih društava RH u judu za učenike i učenice osnovnih škola održana je u novoj sportskoj dvorani „Marino Cvetković“ u Opatiji, a otvorili su ga ministar obrazovanja, znanosti i sporta Željko Jovanović, predsjednica Hrvatskog judo saveza Sanda Čorak i brojni uzvanici.

Uspjeh Školskog športskog društva „Domagoj“ OŠ Marina Getaldića izborili su mladi judaši – svi članovi JK Ura Nage koje treninge i održava u ovoj školi pa je to ujedno i rezultat odlične suradnje Škole i Kluba.

Do pehara su svojim rezultatima, sjajnim borbama i uzornim ponašanjem došli natjecatelji: Fran Kužnin, Josip Bratoš, Ivan Lale, Mihael Vidoš, Maro Ristić, Kristian Konjevod, Leon Konjevod, Mateo Petrić, Stijepo Kristović i Đivo Gašpar, pod vodstvom njihovog trenera i učitelja matematike Marka Giljače.

Uspjeh županijskog juda upotpunile su i natjecateljice OŠ „Župa dubrovačka“ koje su pod vodstvom trenera Ivana Oberana također se okitile naslovom viceprvakinja Hrvatske u ženskoj konkurenciji.

Za ŠŠD „Brenum“ su nastupile Andrea Ivanović, Barbara Žutac, Petrunjela Pavić, Laura Žutac, Lena Galjuf i Matea Knego.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana