Natrag
24.6.2018 22:10

facebook

twitter

google

rss

dulist

Getaldići balali u nošnjama

31.5.2012 @ 22:21 Dulist Zanimljivosti
11;11

Podijelite:

Razdragani i veseli učenici Osnovne škole „Marina Getaldića“ bogatim su i zanimljivim programom pobrali ovacije okupljenih roditelja na današnjoj proslavi Dana škole u dvorištu škole Centar.

 
Na kraju školske godine, kako je i red, ravnateljica Jadranka Dabrović okupljenima je predstavila brojne uspjehe učenika ove jedinstvene škole u zagrljaju Grada, od natjecanja u znanju, preko brojnih sportskih i drugih uspjeha. A program koji je predstavio maštu i kreativnu snagu mladih generacija, oduševio je raznovrsnošću.
Ipak, najveći pljesak sačuvan je za kraj i „prvašiće“ koji su svoju prvu školsku godinu proveli u upoznavanju s folklornom baštinom zavičaja, a usvojene plesne vještine, koje suučili u školi uz stručno vodstvo Matea Čanića, pokazali su sjajnom izvedbom „Linđa“. Svi odreda obučeni u narodne nošnje, prevođeni učiteljicama Đurđicom i Silvanom, uz zvuke lijerice balali su u kolopletu šarenila nošnji i širokih dječjih osmjeha.
 
Kada se tome pridodaju sjajni literarni radovi kojima se njeguje zavičajni govor i dubrovačke riječi, sigurno je kako će učenici male i velike škole, Getaldići znati njegovati i poštivati tradiciju i baštinu koja ih okružuje te obogaćuje i gradi njihov identitet.

 

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana