Natrag
25.3.2019 02:40

facebook

twitter

google

rss

dulist

GDJE SU RODITELJI? ‘U Mokošici imamo najizraženiji problem devijantnog ponašanja maloljetnika’

9.11.2018 @ 13:06 Andrea Falkoni Račić Politika

Podijelite:

Maloljetničko nasilje je u porastu i ono je konstanta – ustvrdio je na Gradskom vijeću gradonačelnik Mato Franković odgovarajući na pitanje Tatjane Šimac Bonačić (SDP). Franković je istaknuo kako nema kontrole i nadzora te kako se problemi često stavljaju pod tepih.

-To nam je konstanta, ne znam što se događa ili su nam se djeca toliko promijenila ili nismo ranije obraćali pažnju. Mokošica je najizraženiji primjer devijantnog ponašanja, vidimo i preko Facebooka zabrinutost roditelja jer djeca maloljetnici kradu skutere, voze ih s maskama preko lica po cijeloj Mokošici, ali ih nitko ne sankcionira. Pitam se gdje su roditelji, što roditelji te djece rade. To su maloljetnici od 12, 13 godina. Što će biti kasnije? – rekao je gradonačelnik dodavši kako će se napraviti sastanak s ravnateljicama škola, ali i s Policijskom upravom bez koje se ništa ne može napraviti.

-Što god se pokuša uvijek se vratimo na ono kad nam gori, gasimo kako ste i sami rekli – odgovorila mu je Šimac Bonačić, dodavši kako će SDP pripremiti prijedlog uvođenja građanskog odgoja u školama.

Patricija Mage Vidak (DDS) postavila je pitanje o ulaganjima na prostoru Gruža, s posebnim naglaskom na parking ispod nebodera.

Zamjenica gradonačelnika Orlanda Tokić istaknula je kako se s prometnim rješenjima krenulo iz Lapada, a Gruž je dosta zahtjevniji dio.

-Gruška obala, onaj kritični dio kod place, se sagledava kroz projekt Respect the City i to će biti novi urbani dio grada. Omogućit ćemo bolju povezanost. Placa u Gružu, Sanitat je počeo raditi na idejnim analizama i rješenjima koji će se uklopiti u jedinstveni projekt od Vukovarske ulice do izlaza iz grada. Cilj je pretovarnu zonu staviti pod zemlju i ne moramo bježati od takvih rješenja koja donose trajnije benefite. Analize će se početi raditi kroz mjesec dana, a dokument će se predstaviti na sjednici Vlade za sv. Vlaha – rekla je Tokić dodavši kako je riječ o velikom financijskom zahvatu koji će se aplicirati na EU fondove.

 

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana