Aktualno

“Gdje si bio devedesetprve?”

"Gdje si bio devedesetprve?"

Gdje si bio '91? – jedno je od najčešćih pitanja u dubrovačkom žargonu u posljednjih dvadeset godina. Jučer objavljeni Registar hrvatskih branitelja trebao bi odgovoriti na to pitanje, koje se jako često koristilo i u politikantske svrhe.

Ako počnemo od onih najistaknutijih, treba reći kako je župan Nikola Dobroslavić u borbenom sektoru MORH-a proveo 374 dana, dok u Registru nema traga Andru Vlahušiću, premda je nekoliko puta u javnosti isticao kako je bio liječnik u 163. brigadi.

Načelnik općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli proveo je 466 dana u borbenom sektoru MORH-a, dok u Registru nismo uspjeli pronaći Luku Kordu.

Također, u Registru su navedeni i HDZ-ovi gradski vijećnici Teo Andrić (573 u borbenom i 1198 dana u neborbenom sektoru MORH-a), Marinko Vlahinić (433 u borbenom sektoru MORh-a), Antun Kisić (3 dana u brobenom i 909 dana u neborbenom sektoru MORH-a) i Srećko Ljubičić (296 dana u borbenom sektoru MORH-a), HSS-ovci Karlo Gjurašić (425 dana u borbenom sektoru MORH-a) i Ivica Stjepović (671 dan u borbenom sektoru MORH-a) te nezavisni gradski vijećnik Zoran Cikatić (598 dana u neborbenom sektoru MORH-a).

U Registru nema zamjenika gradonačelnika Nika Šalje, gradskih vijećnika Antuna Pravedana, Đura Marketa, Mujice Zijadića, Nenada Vekarića, Iva Jadrušića, Mila Hrnića  i Pera Vićana, pročelnika Miha Katičića, ali i saborskog zastupnika Frana Matušića te bivšeg saborskog zastupnika Stipe Gabrića Jamba.

U Registru smo pronašli i bivšeg gradonačelnika Vida Bogdanovića (425 dana u borbenom i 22 dana u neborbenom sektoru MORH-a) te saborskog zastupnika Branka Bačića (311 dana u borbenom sektoru MORH-a).

Pročitajte još

NACIONALNA MANIFESTACIJA Obilježena 13. Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist