Aktualno

Gdje se volite kupati?

Gdje se volite kupati?

Svaka dubrovačka plaža ima svoju priču.

One su mjesto na kojima se okupljaju obitelji, prijatelji, susjedi, mjesto gdje se „čakula“ i „tratava“. Uz picigin mnogi igraju na karata, a stariji Dubrovčani često znaju zapjevati i klapsku pjesmu. Poseban je ugođaj na Porporeli, u Šuljića, na Dančama ili pak na Lokrumu. Tamo svatko ima svoju „postu“ za šugaman i ne daj Bože da slučajno staviš svoj šugaman na njihovo mjesto. Tada ćeš dobiti po repu. No u tome nema ničeg lošeg. Samo se poštuju davno ustanovljeni običaji.
Na dubrovačkom području nalaze se svi mogući tipovi plaža, od pješčanih, šljunčanih, stjenovitih, betoniranih, tako da svi dođu na svoje.
Za ovaj broj duLista pitali smo poznate Dubrovčane koje su im omiljene gradske plaže.

 
DUBRAVKA ŠIMUNOVIĆ
Obožavam Bužu!
 
Moje je omiljeno kupalište Buža. Kad imam vremena idemo s barkom na Lokrum, posebno kada mi dođe kćer. No, inače nemamo baš vremena ići s barkom, treba se odvezat, zaputit, sidrat. Na Buži pak uvijek mogu odnijeti kavu, kolače, družiti se, spojiti kupanje i degustaciju sa osobama iz susjedstva. Inače, kad počne i kad završi škola organiziramo roštilj za djecu iz susjedstva, pošto nema više Noći Buže. Tako će biti i ove godine kada im završi škola. Pripremit ćemo meso i ćevape kako bi proslavili završetak škole – obrtnica Dubravka Šimunović.
 
ANTUN ŽERAVICA
Kupam se na stijenama!
 
Plaže ne volim, a kupam se na stijenama u Srebrenom. Svejedno, mislim da je barka najbolje rješenje. Inače, svaki dan se idem kupati, ali ne radi kupanja, već radi plivanja, jer obožavam plivati – humanitarac Antun Žeravica..

 

ANAMARIJA FRANKOVIĆ
Odabirem otoke ili Velike Žale
 
Ne stignem se kupati zbog posla. Okupam se svega par puta. A kada odem na kupanje onda idem tamo gdje nema nikoga i to s gliserom na otoke ili na Velike Žale – voditeljica PR službe Revelina Anamarija Franković.
 
KATARINA LUČIĆ
Išla bi na Danče svaki dan!
 
Obožavam se kupati na Dančama. Danče su jedino mjesto na kojem se kupam. Nažalost ne stignem se svaki dan kupati, ali da se mene pita išla bih na Danče svaki dan – novinarka Katarina Lučić.

  

NIKŠA MATIĆ
Volim Splendid i Sveti Jakov
 
Nisam se još počeo kupati. Inače, kupam se na Splendidu ili u Svetom Jakovu. To su gradske plaže na kojima se kupam jer je tamo mir i naravno kad god poželim mogu popiti kavu – vršitelj dužnosti ravnatelja Doma Marina Držića Nikša Matić.

Pročitajte još

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist

OD PETKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist