Natrag
22.4.2018 03:08

facebook

twitter

google

rss

dulist

Gdje s emigrantima?

2.7.2012 @ 17:53 Baldo Marunčić Aktualno

Podijelite:

Na sastanku kriznog stožera u 15 sati kojeg je vodio zamjenik župana Frano Skokandić odlučeno je kako će se emigranti smjestiti u hangare na području Lučke uprave ispod mosta dr. Franja Tuđmana.

Uslijedit će dezinfekcija brodskih prostorija, a emigrantima će se pružiti pomoć. Pripremljena je voda, ležajevi, lunch paketi.

– Nakon što emigranti prođu nužnu policijsku obradu odlučit će se o daljnjim koracima, o njihovom trajnom smještaju ili odlasku negdje drugdje – kazao je za duList zamjenik gradonačelnika Niko Šalja.

Pročelnica Anita Burić kazala nam je kako su HGSS i Civilna zaštita omogućili dva šatora za medicinski tim koji će obaviti preventivni pregled emigranata. U slučaju da se utvrdi postojanje neke zaraze, u Općoj bolnici Dubrovnik pripremni su za njihov prihvat.

– Sutra ujutro očekuje se dolazak prevoditelja uz čiju pomoć bi Policija trebala utvrditi činjenice cijele havarije, ali i provjetiti imaju li emigranti ikakve dokumente – kazala je Burić.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana