DuList IN

Gdje dočekati Novu?

Gdje dočekati Novu?

Ljepota Dubrovnika i bogat program za Novu godinu čine Grad jednom od najatraktivnijih lokacija za ulazak u novo ljeto. Zadnji sati Stare i prvi sati Nove, jedinstven su doživljaj, svaki kantun odzvanja pjesmom i veseljem, bili na Stradunu, u nekoj od ulica i uličica ili pak u kafićima unutar Grada.

Jedinstvena pozornica svijeta, Stradun, čini tradiciju svake godine sve spektakularnijom i svakako je jedan od veličanstvenih događaja koji se može doživjeti jedino u Dubrovniku. Upravo zbog toga, Dubrovnik nosi titulu najpoželjnijeg odredišta za Novu godinu.

Osim javne pozornice, Silvestrovo se dočekuje i po brojnim hotelima i kafićima, okupljalištima Dubrovčana i gostiju – posjetitelja Grada. Novogodišnji program u Dubrovniku i ove godine ima raznovrsnu ponudu, bilo da ste se odlučili slaviti negdje u intimnim prostorima ili na javnim, masovnim okupljanjima.
Ako se još niste odlučili gdje dočekati 2013. možda vam naš mali vodič kroz dočeket u tome pomogne.

Prvi odabir – Stradun

Prva asocijacija vezana za doček Nove godine u Dubrovniku svakako je Stradun.
Bogat program zadnja tri dana 2012. godine počinje 29. prosinca nastupom Buca Pende s grupom Sigma te grupom Valetudo. Dan nakon, zabava počinje u 11 sati nastupom Ragusavecchie, a večernji program rezerviran je za Cambi, Rišpet i Kaše – ponajbolje hrvatske klape.

Stara godina u jutarnjem programu donosi nastup Raguse, te će uz njih nastupiti i Udruga barmena s koktelima iznenađenja. Uza to, održat će se tradicionalna kolenda Gradske glazbe, Mješovitog zbora Libertas te FA Linđo, uz pozdravnu poruku gradonačelnika. Nakon toga slijedi Doček za najmlađe sa Sanjom Doležal u 12.30 sati.

S početkom u 21 sat, Stradun postaje jedna od najvećih pozornica u Hrvatskoj za doček. Najluđa noć započinje nastupom Tomislava Bralića i klape Intrade, a u Novu godinu Dubrovčani će ući uz nezaboravne hitove Novih Fosila, čestitku gradonačelnika i tradicionalni valcer, te spektakularan vatromet. Nakon ulaska u 2013. godinu, u nastavku programa nastupat će DaRiva.

Ako ste se pak odlučili "izbjeći" Stradun, u Božićnom šatoru na Peskariji zabavljat će vas Tamburaški sastav Slavonski san iz Đakova.

Energično u Novu

Za sve one koji u Novu 2013. žele ući energično, tu je nezaustavljiva Colonia u Dubrovačkim Vrtovima Sunca. Doček u Radissonu bit će zapamćen i po bogatoj gastro ponudi, živoj glazbi i plesnom spektaklu u Dvorani Soderini.
Silvestrovo u Excelsioru bit će u znaku bogatog i sofisticiranog programa s tematikom swinga i jazza uz dašak te zlatne ere. U Abakus Piano baru atmosferu plesnih dvorana, kazališta i crno bijelih filmova prenijet će vam grupa Lilibelle s jazz pjevačicom Ines Tričković i njenim glazbenim triom. Slavlje će se nastaviti i dan nakon uz klapu Kaše.

Rixos Libertas pretvara se za Novu godinu u tradicionalno-internacionalni set zabave i glamura. Najluđa noć u godini bit će popraćena grupom Top-Top. Uz glamuroznu zabavu, tu su i novogodišnja lutrija s bogatim nagradama.
Valamar grupacija organizira doček Nove godine u hotelima Lacroma i Tirena. Glavni gosti programa bit će dubrovačka i splitska grupa, Zvuci Jadrana i Bambola, s kojima će gosti ispratiti Staru godinu i ući u Novu uz plesni ritam. Novogodišnja ponuda uključuje smještaj, piće dobrodošlice, bogati buffet doručak i večeru, raskošnu novogodišnju večeru, nezaboravan provod, večernji program te korištenje bogatih usluga hotela.

A za mlađe…

Iz Revelina poručuju – dođite na glamurozan, sexy nezaboravan doček! Ispraćaj Stare i ulazak u Novu popratit će ples na svili, atraktivne plesačice… a goste će zabavljati čak tri DJ-a.
Klub Lazareti Dubrovnik ulaze u Novu u "starom stilu". Naime, Dubrovčani će imati priliku obnoviti neke od najboljih partija koji su se godinama održavali na ovom mjestu. Nastupaju francuski virtuoz elektronske glazbe Oxia, te njegov kolega i producent Nicolas Masseyeff.

Dubrovački restorani tradicionalno nude bogat meni za najluđu noć, a za one koji za Novu žele samo "popiti piće" tu su brojni dubrovački kafići – neki od njih organiziraju i doček uz rezervaciju stolova, i prigodne programe, piće dobrodošlice, te bogate zakuske.  

Pročitajte još

Tradicionalan recept za ove blagdane donosi Maskeron

Dulist

KRISTINA ČORAK DONOSI Tradicionalne slastice s modernim twistom

Dulist

NOVA-STARA PJESMA ATLANTIDE Uz nebeske rođendane Alana i Davora!

Ivana Mijić Vulinović