Peškafondo

Gargamel

Gargamel

Iako je ostalo još samo 108 dana do izbora hadeze nema svog kandidata za gradonačelnika Grada Dubrovnika. Ma, možd sam to malo kruto rekla. Imaju oni, ali ne žele da se kandidat 'izliže' prije vremena.

To bi čak bilo moguće za povjerovati, da iste face nećemo gledati na izbornim listićima. Nego, tek su anketom napravili pravu revoluciju! Dakle, telefonsko istraživanje javnog mnijenja je završeno pred tjedan dana, a oni skrivaju rezultate 'ko zmija noge'. Provedenom anketom željelo se utvrditi popularnost gradske predsjednice Dubravke Šuice, a da bi dobili očekivane rezultate u samom su joj startu olakšali. Na popis možebitnih kandidata stavili su čak dva imena koja su izričito odbila bilo kakve pokušaje nagovaranja na kandidaturu. Najprije je takvu ideju odbacio Antun Kisić. prvi pravnik hadezea, a isto je napravio i njegov kolega po struci (ne i stranci) Ante Kačić.

Ipak, pojedini krugovi unutar hadezea, moguće da priželjkuju, a moguće i da znaju nešto, tvrde kako je u anketi  najbolje prošao baš Kačić. No, Kaki eto ne pada na pamet takva jedna mogućnost, iako ima dobar obiteljski pedigre, jer nedavno je odstupio s mjesta predsjednika suda i krenuo s privatnom prakosom. Uostalom, a sam je to rekao, on nije u stranci.

I ne samo da su Dubrovčani najbolje reagirali na Kačića, već, tako barem pričaju hadezeovci, Šuja nije ni na drugom mjestu. To drugo, zapravo dijeli s Davorkom Obuljenom.

Ipak, uopće ne sumnjam da bi moglo biti nekih iznenađenja. Ona želi postati gradonačelnica. Jako to želi. Jako, jako. Uf, silno me čak podsjeća na Gargamela iz Štrumfova (ne fizički). Ma Gargamel je imao jednu sjajnu rečenicu s kojom bi svaki put završavala njegova pustolovina s malim plavim stvorenjima. Čupao bi kosu i urlao – osvetit ču se ja vama, osvetit ću se makar mi to bilo zadnje što ću učiniti u životu. E, da…

Naravno, Šuica danas, za razliku od prije recimo godinu dana, ima i jednu otegotnu okolnost. Ona bi lako mogla u EU parlament. I sad je na vagi Europa – Grad, Grad – Europa. Zapravo Grad i nije više toliko primamljiv naspram Bruxellesu, ali opet taj Gargamel u njezinoj glavi… A opet s druge strane izgubi li Grad, gubi sve. Baš sve.

I eto zašto još nemamo obznanjeno hadezeovo ime kandidata za gradonačenicu. Ma i vi biste se premišljali i odugovlačili da ste na njezinom mjestu.

Što se tiče županije, tu je druga priča. Smetao je Dobroslavić Karamarku. Čak ga je i poželio smijeniti, ali prefrigani Bačić dobio je ovu rundu. Spominje se nekakvo raspuštanje županijskog odbora, nekakva Karamarkova osveta, postavljanje Veića za povjerenika. Čemu? Dobroslavić je jednom pobijedio, svi ostali tek se trebaju dokazati…

Adio Vam

Pročitajte još

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Otvoreno o životu prije i nakon kobnog 21. listopada 2001. Tko je Zlatko Milić danas?

Barbara Đurasović

OKRUGLI 600. BROJ! Podižemo cijenu novine za 7 centi, a plaću novinara na 1050 eura!

Barbara Đurasović

‘MIRNE DUŠE’ U POLITIKU Pravi, pošteni i rehabilitirani

Barbara Đurasović