Kultura

GALERIJA ‘STEĆAK’ U KLEKU Otvorena izložba ‘Piknik’ Miša Baričevića!

GALERIJA 'STEĆAK' U KLEKU Otvorena izložba 'Piknik' Miša Baričevića!

U „neretvanskoj riznici umjetnina i inih vrijednosti“ po svojoj aktivnosti i programima vrlo važnoj i od umjetnika štovanoj galeriji „Stećak“ smještenoj u nekadašnjoj mlinici na samoj rivi Kleka, ovoljetnog turističkog središta neretvanskog kraja, ove nedjelje 7. srpnja pred velikim brojem okupljenih otvorena je izložba omiljenog dubrovačkog slikara Miša Baričevića nazvana „Piknik“.

„Sa svojih dvadesetak izloženih dijela Mišo Baričević u potpunosti predstavlja presjek svojih slikarskih mogućnosti koje se kreću od čistih kolorističkih ekspresija do tihe intime, od pripovjedačkog do isključivo slikarskog opisa događaja naše svakidašnjice. Baričević slika sigurnom rukom iskusnog umjetnika koji svoje stvaralaštvo nije zatvorio u neke struje i „izme“ već isključivo vođen svojom intuicijom za najbolja rješenja!“ kratko će prokomentirati viđene slike veliki i znani poznavatelj umjetnosti iz Grada gospar Tomislav Šuljak, posebno oduševljen prostorom u kojem je smještena galerija „Stećak“, za koju će reći kako „prostor izložbe zadivljuje svojom ljepotom jednostavnosti uređenja galerije od starog mlina u zaista zadivljujuće prikladan prostor za kulturna događanja!“

Izložbu su otvorili povjesničar umjetnosti i ravnatelj Umjetničke galerije Dubrovnik Marin Ivanović, ujedno i autor teksta o Baričeviću u sjajnom pratećem katalogu izložbe, te kao domaćini Stjepan Šešelj, voditelj svih programa ove galerije, te Smiljan Mustapić načelnik općine Slivno. Ljepoti događaja samog otvaranja pridonijela je i klapa „Na kantunu“ iz Opuzena, a prigodnim riječima okupljenima, među kojima su bili i njegovi prijatelji iz života dubrovačkih betula predvođeni gosparom Tomislavom Šuljkom, obratio se i Mišo Baričević.

Ciklus svojih novih slika nazvan jednostavno i životno „Piknik“ Baričević je posvetio onom ležernijem dijelu naših života, bijegu od svakodnevnice i problema u zabavu i društvo, u veselje kojem i sam slikar, koliko ga godina znamo, iskreno teži u svom pristupu životu, oduševivši sve okupljene svojim motivima kao i stilom crtanja. Izložba će potrajati do kraja srpnja, te je preporuka za vidjeti je, bar na tren, nekako usput na putu iz Grada ili povratku u njega sa nekog od putovanja vrlo iskrena.

BNJ

Pročitajte još

GIMNAZIJALCI U POSJETU UMJETNIČKOJ GALERIJI Razgledali izložbu ‘Vidljive’

Ivana Mijić Vulinović

FRANO MAŠKOVIĆ VEČERAS I SUTRA U BURSI U predstavi ‘Na dnu oceana postoje neki svjetovi’

Dulist

[FOTO] Srednjoškolci se na zabavan način upoznavali s baštinom Dubrovnika

Dulist