Natrag
22.4.2019 12:15

facebook

twitter

google

rss

dulist

GALERIJA DULČIĆ MASLE PULITIKA Otvorena putujuća izložba Romana Cagnonija

15.8.2015 @ 22:51 Dulist Kultura
13;13

Podijelite:

Izložba ‘Križanja CROSSROADS Crocevie _ Dubrovnik & Croatia’, fotografa Romana Cagnonija otvorena je u Galeriji Dulčić Masle Pulitika ovu subotu, a ostaje otvorena do utorka, 15. rujna 2015. godine.
Radi se o Cagnonijevoj putujućoj izložbi, koja prvi put na jednom mjestu donijela fotografije Dubrovnika i Hrvatske koje je autor napravio 1991/1992. godine koristeći aparat velikog formata, tzv. ‘banco ottico’.
Romano Cagnoni, jedan od svjetski najpoznatijih živućih fotoreportera koji više od pola stoljeća svojim radom zabilježuje povijest čovječanstva, dolazi u Hrvatsku i Dubrovnik krajem 1991. kako bi na jedinstven način zabilježio razaranje kulturne baštine.
Naime, Cagnoni je fotografirao u velikom formatu, što ga je izvelo van klasičnog fotoreporterstva te se na taj način ostvario kao bezvremenski umjetnik posvećen osobito zabilježavanju stvarnosti.
Romano Cagnoni je međunarodni nagrađivani fotograf, poznat kao jedan od najistaknutijih fotografa 20. stoljeća. Profesionalnu karijeru započinje u Londonu 1958. odakle živi kao protagonist veliku sezonu međunarodnog fotoreporterstva, imajući svoje fotografije na naslovnicama najznačajnijih časopisa Europe i USA poput Life, Time Magazine, Newsweek.
Poznat po svom dokumentarnom radu ratom zaraćenih područja i internacionalnih konflikta oko svijeta. Cagnoni i danas sa svojim fotografijama nudi onu potrebnu pauzu za razmišljanje, trenutka savjesti, povijesnih situacija koje riskiraju svoj nestanak u brzini i prevelikoj količini medijske vizualne konzumacije.
mnj

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana