Kultura

GALERIJA DULČIĆ MASLE PULITIKA Otvorena putujuća izložba Romana Cagnonija

GALERIJA DULČIĆ MASLE PULITIKA Otvorena putujuća izložba Romana Cagnonija

Izložba ‘Križanja CROSSROADS Crocevie _ Dubrovnik & Croatia’, fotografa Romana Cagnonija otvorena je u Galeriji Dulčić Masle Pulitika ovu subotu, a ostaje otvorena do utorka, 15. rujna 2015. godine.
Radi se o Cagnonijevoj putujućoj izložbi, koja prvi put na jednom mjestu donijela fotografije Dubrovnika i Hrvatske koje je autor napravio 1991/1992. godine koristeći aparat velikog formata, tzv. ‘banco ottico’.
Romano Cagnoni, jedan od svjetski najpoznatijih živućih fotoreportera koji više od pola stoljeća svojim radom zabilježuje povijest čovječanstva, dolazi u Hrvatsku i Dubrovnik krajem 1991. kako bi na jedinstven način zabilježio razaranje kulturne baštine.
Naime, Cagnoni je fotografirao u velikom formatu, što ga je izvelo van klasičnog fotoreporterstva te se na taj način ostvario kao bezvremenski umjetnik posvećen osobito zabilježavanju stvarnosti.
Romano Cagnoni je međunarodni nagrađivani fotograf, poznat kao jedan od najistaknutijih fotografa 20. stoljeća. Profesionalnu karijeru započinje u Londonu 1958. odakle živi kao protagonist veliku sezonu međunarodnog fotoreporterstva, imajući svoje fotografije na naslovnicama najznačajnijih časopisa Europe i USA poput Life, Time Magazine, Newsweek.
Poznat po svom dokumentarnom radu ratom zaraćenih područja i internacionalnih konflikta oko svijeta. Cagnoni i danas sa svojim fotografijama nudi onu potrebnu pauzu za razmišljanje, trenutka savjesti, povijesnih situacija koje riskiraju svoj nestanak u brzini i prevelikoj količini medijske vizualne konzumacije.
mnj

Pročitajte još

GIMNAZIJALCI U POSJETU UMJETNIČKOJ GALERIJI Razgledali izložbu ‘Vidljive’

Ivana Mijić Vulinović

FRANO MAŠKOVIĆ VEČERAS I SUTRA U BURSI U predstavi ‘Na dnu oceana postoje neki svjetovi’

Dulist

[FOTO] Srednjoškolci se na zabavan način upoznavali s baštinom Dubrovnika

Dulist