DuList IN

Kako se Frano Mašković snašao u ‘Trampolinu’?

Kako se Frano Mašković snašao u 'Trampolinu'?

Naš proslavljeni glumac Frano Mašković čini jednu od bitnih karika u dugometražnom igranom filmu ‘Trampolin’.

Riječ je o debitantskom filmu redateljice Katarine Zrinke Matijević, koji je nakon premijere na Pulskom filmskom festivalu i gostovanja na nizu međunarodnih festivala stigao u domaća kina.

Frano Mašković u ‘Trampolinu’ se našao u ulozi ujaka, a o spomenutom filmu, te svojoj glumačkoj karijeri ispričao je za Buro 247.

Na pitanje kako se osjećao kada je dobio i pročitao scenarij i ponudu za ulogu u ‘Trampolinu’, s obzirom na to da je riječ o filmu koji prikazuje odnos majki i kćeri kroz tri odnosa i toka kako se na prvu zgrozio.

-Zgrozio sam se kada sam prvi put pročitao scenarij ‘Trampolina’. Trebalo mi je vremena da ga iščitam i da ga procesuiram kroz sebe. Uloga koja je meni ponuđena, uloga ujaka, koji donekle riješi tu zamršenu situaciju mi se učinila kao dosta velik izazov, ali samim time što smo napravili ovakav film i što sam igrao u njemu je neka reakcija. Naravno to nije dovoljno, mislim da se društvo apsolutno treba dignuti na noge, od svih instanci, zakonodavnih, obiteljskih, obrazovnih, sve institucije bi trebale obavljati svoj posao da toga bude sve manje, ali nažalost, nisam optimističan nešto po tom pitanju – rekao je Frano Mašković.

Inače, središnji lik filma je sedmogodišnja Lina koja, bježeći od nasilne majke, utjehu pronalazi u tinejdžerici Niki i četrdesetgodišnjoj učiteljici ritmike Nikolini. One, kao dva ogledala, zrcale Lininu moguću budućnost. Ta tri toka, tri ženska lika isprepliću se u sličnoj životnoj sudbini. Susrećući jedna drugu mijenjaju svoje živote te raskrinkavaju tajnu o bolnim rascjepima unutar svojih obitelji, kako prenosi Buro 24/7.

‘Trampolin’ je u biti film o ljubavi, ali ne i ljubavni film. To je film koji preispituje mračne i ustrašene, nježne i podržavajuće, krhke i jake slojeve odnosa između majki i kćeri; film o bezuvjetnoj roditeljskoj ljubavi koja često postane uvjetovana; film o ožiljcima koji ostaju u nama dugo nakon što masnice izblijede. Na kraju, to je film o hrabrim ženama koje preuzmu svoj život u svoje ruke. U glavnim ulogama nastupaju Franka Mikolaci, Tena Nemet Brankov i Marija Tadić, a tu su i Lana Barić, Asja Jovanović, Nina Violić, Igor Kovač, Enes Vejzović i 38-godišnji Frano Mašković.

Pročitajte još

NOVA-STARA PJESMA ATLANTIDE Uz nebeske rođendane Alana i Davora!

Ivana Mijić Vulinović

[VIDEO] Silente objavio novi singl. Sviđa li vam se?

Dulist

AKTIVNA HRVATSKA U DUBROVNIKU Jelena Atabeyki predstavlja svjetske hit vježbe za lice

Dulist