Politika

FRANKOVIĆ: Zbog azila me se neopravdano napada. Konačno imamo dvije idealne lokacije!

FRANKOVIĆ: Zbog azila me se neopravdano napada. Konačno imamo dvije idealne lokacije!

Kako je moguće da je Marina Frapa Franja Pašalića, odnosno njegova tvrtka Laguna Trade pred postupkom dobivanja uporabne dozvole kad Lapadska obala nije rekonstruira. Pitanje je koje je na Gradskom vijeću ovog petka gradonačelniku Matu Frankoviću postavio vijećnik Mosta Maro Kristić.

Kristić se, naime, osvrnuo na odluku Vlade RH iz srpnja ove godine gdje je tvrtki Laguna Trade produžen rok za izgradnju i uporabnu dozvolu zbog nemogućnosti pristupa gradskoj infrastrukturi, a izgradnjom Lapadske obale Marina Gruž trebala se spojiti s kopnom.

-Rekonstrukcija Lapadske obale nije realizirana pa nije omogućen pristup te marina nije mogla dobiti uporabnu dozvolu. Iz medija doznajemo da je obavljen tehnički prijem, a Lapadska obala se nije rekonstruirala. Kako je to moguće i koja je uloga Grada u cijeloj priči? – pitao je Kristić.

Gradonačelnik je istaknuo kako bi se o marini Gruž mogli pisati romani.

-Ne znam bi li ijedan bio pozitivan ili bi bile drame. Grad tu nema nikakvu kontrolu, sve dokumente izdaje RH, imamo jedini utjecaj putem Vodovoda i UO za promet – rekao je gradonačelnik dodavši kako je marina podijeljena u dvije zonu, A i B, do kojeg ne može doći infrastruktura. Za A zonu je obavljen tehnički prijem, Grad je dao određene primjedbe koje će, rekao je Franković, vjerojatno biti otklonjene te će investitor dobiti uporabnu dozvolu.

-Kako ona vizualno izgleda, to je naš doživljaj, oni su dobili građevinsku dozvolu, sviđalo se nama ili ne – rekao je Franković dodavši da se za Lapadsku obalu uskoro može očekivati izdavanje građevinska dozvola.

-Vjerujemo da ćemo u idućoj godini dobiti 19 milijuna kuna i krenuti s prvom fazom Lapadske obale – rekao je gradonačelnik.

Ljubo Nikolić postavio je pitanje o organizaciji rada komunalnog redarstva jer iskustva građana govore da je dosta neučinkovito.
-Poštujemo li mi dovoljno Grad. Mislim da ne – rekao je gradonačelnik osvrnuvši se na Nikolićeva pitanja vezana za projekt Respect the City najavivši veliku reorganizaciju komunalnog redarstva uz uvođenje 24-satnog dežurstva.

-Trebalo bi zaposliti još više komunalnih redara, ali onda ćete reći da sam zaposlio previše ljudi – rekao je Franković dodavši kako tu postoji i problem nezainteresiranosti za taj posao jer se na posljednji natječaj, kada se tražilo pet ljudi, javilo samo dvoje zainteresiranih.

Jadran Barač (SDP) postavio je pitanje vezano za Lapadsku obalu i azila za životinje.

-Neizvjesno je hoće li se do sljedeće godine definirati lokacija – rekao je Barač kojega je zanimalo trenutno stanje s projektom.

-Natječaj će biti poništen jer nijedno zemljište nije bilo adekvatno za azil. Imamo dvije izvrsne lokacije, još nismo završili razgovore, ali svaka ima više od 30 tisuća kvadrata što je idealno za izgradnju azila. Obje su komunalno opremljene. Vjerujem da ćemo u idućih deset dana, maksimalno 15 rasvijetliti situaciju oko azila. Siguran sam da će lokacija biti dobra jer obje nisu blizu ničega. Na dobrom smo putu – rekao je Franković ponovivši kako je azil njegov najveći neuspjeh.

-Često me se napada, i mene i moju obitelj potpuno nepotrebno jer je Grad Dubrovnik uvijek pomagao azil, i za vrijeme mog prethodnika – rekao je dalje gradonačelnik dodavši kako se Grad napada da ne želi pomoći što nije istina.

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist