Aktualno

FRANKOVIĆ ‘Zatvaranje žičare nije konačno rješenje, trebaju platiti dugove iz prošlosti’

FRANKOVIĆ 'Zatvaranje žičare nije konačno rješenje, trebaju platiti dugove iz prošlosti'

Gradonačelnik Mato Franković prokomentirao je ovog četvrtka zatvaranje žičare na Srđu. 

-Danas smo svjedočili činjenici funkcioniranja pravne države. Jasno je kako žičara nije imala koncesiju od 2011. do danas. To je puno godina i ova gradska uprava odlučila je stati na kraj tom problemu i ovo je samo jedan od procesa rješavanja. Ovo nije naravno konačno rješenje. Konačno je rješenje plaćanje dugova iz prošlosti i potpisivanje novog koncesijskog ugovora. Danas je jasno da žičara ne može raditi i da nitko ne može ovdje raditi što ga je volja nego treba poštovati zakone Republike Hrvatske – rekao je Franković.

Na novinarski upit zbog čega do sada nije došlo do potpisivanja ugovora s Excelsa nekretninama, gradonačelnik je odgovorio kako ‘ima informacije Državnog odvjetništva kako će se uskoro potpisati ugovor i platiti dug’.

-Nadam se da će žičara biti samo kratko zatvorena, ne duže od mjesec dana, ukoliko sve tri strane – Državno odvjetništvo, Grad Dubrovnik i Excelsa nekretnine budu razumne, a vjerujem da će biti. Ovaj problem će se tada brzo riješiti, gosti će biti zadovoljni. Ovo nije loša reklama za Hrvatsku. Poruka je dođite kao investitor u RH, ali poštujte naše zakone – naglasio je Franković.

Iz Excelsa nekretnina ovog su četvrtka priopćenjem istaknuli kako su zbog zatvaranja žičare ‘svi na gubitku’. Gradonačelnik je prokomentirao kako ‘nisu svi na gubitku, već samo Excelsa’.

-Svi ostali smo na čekanju. Kad oni potpišu ugovor, svi će biti na dobitku. Vjerujem da su i oni došli pameti da jednostavno nisu radili po zakonu. Grad Dubrovnik potražuje od Excelse oko 30 milijuna kuna. Očekujemo da ćemo to naplatiti u narednih mjesec dana – zaključio je Franković.

Pročitajte još

RASPITALI SMO SE Kad će voda poteći lapadskim fontanama?

Dulist

SEDAM GODINA OD VELIKE TRAGEDIJE Odavanje počasti žrtvama održat će se na Porporeli

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist