Grad

Franković za Associated Press: ‘Ovo je jedinstvena prilika da krenemo putem održivog turizma’

Franković za Associated Press: 'Ovo je jedinstvena prilika da krenemo putem održivog turizma'

Nastavljamo s promocijom Grada. Ovaj put za Associated Press – napisao je na svom Facebook profilu gradonačelnik Mato Franković.

Za ovu uglednu medijsku kuću poručio je kako je situacija u Dubrovniku poprilično drukčija nego prethodnih godina. Prvenstveno to se donosi na manjak turista. Ta promjena itekako je vidljiva, no slika je ipak bolja nego prethodnih tjedana, zaključio je Franković. U ovome pak vidi odličnu mogućnost da posjetitelji naš grad dožive u novom svjetlu.

– Upravo je sad jedinstvena prilika za posjetiti Dubrovnik. Parafrazirajući Winstona Churchilla kako je svaka kriza prilika za novi početak istaknuo sam kako nam upravo ova kriza daje priliku da Dubrovnik vodimo putem održivog turizma. Grada po mjeri građana. Sva naša nastojanja promocije grada putem međunarodnih medija korak po korak povećavaju brojku gostiju u Gradu. Prešli smo 40% dnevnih noćenja te se penjemo polako prema 50%. Istovremeno i dalje držimo pod kontrolom korona virus. Nastavljamo slati tjedna izvješća o stanju s koronom svim veleposlanstvima – istaknuo je gradonačelnik.

Pročitajte još

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist