Grad

FRANKOVIĆ – VIĆAN Nokaut u prvoj rundi!

FRANKOVIĆ - VIĆAN Nokaut u prvoj rundi!

Nije dugo trebalo čekati prvi potez gradonačelnika Mata Frankovića nakon što je javno raskinuo koaliciju s Perom Vićanom, odnosno njegovim Dubrovačkim demokratskim saborom.

Franković je Vićana, već prvi radni dan nakon što mu je poručio: ‘Sa svakim se može i bez svakoga se može, samo treba biti dosljedan’, smijenio iz Upravnog vijeća Javne ustanove Rezervat Lokrum.

Upravo je Lokrum bio jedan od glavnih kamena spoticanja dojučerašnjih koalicijskih partnera, odnosno kap koja je Vićanu navodno prelila čašu nakon niza neispunjenih obećanja po pitanju kadroviranja. Naime, već se neko vrijeme lome koplja između HDZ-a i DSS-a oko izbora novog ravnatelja/ice ove javne ustanove, a o tome najbolje govori i činjenica kako je prvi natječaj – poništen. Franković je stoga odmah odlučio Vićana maknuti iz Upravnog vijeća. Uz Vićana, Upravno vijeće je, opozivom gradonačelnika napustio i dr. Mario Wokaunn, a novim članovima postali su Andrej Drobac i Nikolina Korać.

Nakon ovakve brzopotezne smjene, narednih se dana mogu očekivati i dalje ‘izbacivanja’ Vićana. Odakle? pročitajte u tiskanom izdanju DuLista – čekamo vas na kioscima…

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist