Natrag
22.4.2019 12:38

facebook

twitter

google

rss

dulist

FRANKOVIĆ – VIĆAN Nokaut u prvoj rundi!

14.3.2018 @ 16:24 Andrea Falkoni Račić Grad

Podijelite:

Nije dugo trebalo čekati prvi potez gradonačelnika Mata Frankovića nakon što je javno raskinuo koaliciju s Perom Vićanom, odnosno njegovim Dubrovačkim demokratskim saborom.

Franković je Vićana, već prvi radni dan nakon što mu je poručio: ‘Sa svakim se može i bez svakoga se može, samo treba biti dosljedan’, smijenio iz Upravnog vijeća Javne ustanove Rezervat Lokrum.

Upravo je Lokrum bio jedan od glavnih kamena spoticanja dojučerašnjih koalicijskih partnera, odnosno kap koja je Vićanu navodno prelila čašu nakon niza neispunjenih obećanja po pitanju kadroviranja. Naime, već se neko vrijeme lome koplja između HDZ-a i DSS-a oko izbora novog ravnatelja/ice ove javne ustanove, a o tome najbolje govori i činjenica kako je prvi natječaj – poništen. Franković je stoga odmah odlučio Vićana maknuti iz Upravnog vijeća. Uz Vićana, Upravno vijeće je, opozivom gradonačelnika napustio i dr. Mario Wokaunn, a novim članovima postali su Andrej Drobac i Nikolina Korać.

Nakon ovakve brzopotezne smjene, narednih se dana mogu očekivati i dalje ‘izbacivanja’ Vićana. Odakle? pročitajte u tiskanom izdanju DuLista – čekamo vas na kioscima…

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana