Grad

Franković uputio izraze sućuti obitelji povodom smrti Margit Cetinić

Franković uputio izraze sućuti obitelji povodom smrti Margit Cetinić

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković uputio je poruku sućuti obitelji preminule profesorice Margit Cetinić, dobitnice Nagrade Dubrovnika.

Tekst brzojava donosimo u cijelosti:

-U ime Grada Dubrovnika i svoje osobno izražavam iskrenu i duboku sućut zbog Vašeg gubitka. Svaki gubitak voljenih teško je prihvatiti i najbliži moraju iznaći načine za nositi se s njima. Ali odlazak pojedinih osoba osjeća se u društvu jer su svojim radom za života oplemenili sredine u kojima su stvarali.

Akademska glazbenica, omiljena i uvijek nasmijana profesorica, dugogodišnja voditeljica Katedralnog zbora i osnivačica Katedralnih madrigalista obrazovala je generacije Dubrovčana usadivši im ljubav prema glazbi kao najveći poklon. Nije bilo većeg liturgijskog slavlja koje Katedralni zbor nije uveličao. I u vrijeme Domovinskog rata, profesorica Cetinić uspijevala je okupiti pjevače na misama, obilaziti skloništa i pružati nadu u teškim vremenima.

Njen nesebičan i predan rad prepoznao je i Grad Dubrovnik dodijelivši joj za 2016. godinu Nagradu Dubrovnika zbog osobnog doprinosa dugogodišnjem uspješnom djelovanju Katedralnog zbora, a ono na što se danas obvezujemo jest čuvati sjećanje na mili lik profesorice Cetinić i na njen rad živim.

S poštovanjem,

Gradonačelnik

Mato Franković

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist