Grad

Franković u proračun uvrštava 30 milijuna kuna prihoda od koncesije za žičaru

Franković u proračun uvrštava 30 milijuna kuna prihoda od koncesije za žičaru

Gradski vijećnici u četvrtak, 27. lipnja, raspravljat će o drugom rebalansu Proračuna za 2019. godinu, a u kojeg se uvrštavaju i prihodi od koncesije za žičaru u iznosu od 30 milijuna kuna.
Naime, kako se navodi u objašnjenju rebalansa, tijekom lipnja se nametnula nova potreba pripreme Izmjena i dopuna proračuna Grada Dubrovnika kojima se planira povećanje ukupnih prihoda za iznos od 55.135.600 kuna, odnosno s planiranog proračuna od 764.836.400 kuna na 819.972.000 kuna. Tako se značajno povećavaju prihodi od imovine i to za ukupni iznos od 39.007.900 kuna. Ovo povećanje, navodi se u objašnjenju, odnosi se na povećanje prihoda na koncesiji od žičare za 30.000.000 kuna kao i povećanje prihoda od ulaznica na zidine (Ugovor sa DPDS-om) te povećani prihod od Dubrovačke kartice koji zajedno čine povećanje plana prihoda od 9.000.000 kuna. Ovdje treba istaknuti kako na dnevnom redu nove sjednice nema niti jedne točke koja se odnosi na žičaru, odnosno na utvrđivanje visine koncesijske naknade, što se očekivalo nakon najava s prošle sjednice Gradskog vijeća. Tada je, naime, gradonačelnik rekao kako je vještakinja Živković rekla da je koncesijska naknada od 15 posto, a koju su usvojili vijećnici još prošle godine, premala, ali nije definirala da mora biti 30 posto.

-Kako bi se partnerski ponašali, što radimo od početka, Grad je Excelsa nekretninama uputio dokument vještačenja i zatražio očitovanje. Očitovali su se te smo sve to poslali prema gospođi Živković da napravi eventualno usklađenje. Njeno konačno mišljenje očekujemo do iduće srijede. Na dobrom smo putu – rekao je krajem svibnja Franković.

Spomenimo i to kako se raspoloživa sredstva iz prethodnih godina ovim rebalansom uvećavaju sukladno Odluci o raspodjeli viška Grada Dubrovnika te se ostvareni višak prihoda poslovanja Grada Dubrovnika iz 2018. godine u iznosu od 34.306.600 kuna uvrštava u plan i raspoređuje u rashode.
Također je planiran i rast rashoda poslovanja od 35.842.700 kuna, s tim da se primjerice rashodi za zaposlene povećavaju za nešto više od 2 milijuna kuna. Povećani su i materijalni rashodi za 17.323.300 kuna, s tim da se najveći dio rasta od 15.172.200 odnosi na rashode za usluge.

 

Pročitajte još

Počinje sanacija oštećenog asfalta na prometnicama, radit će se noću

Dulist

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist