Grad

FRANKOVIĆ U MOSTARU Dogovoreno rješenje vodovoda i kanalizacije za Ivanicu

FRANKOVIĆ U MOSTARU Dogovoreno rješenje vodovoda i kanalizacije za Ivanicu

Iz gradske uprave izvijestili su kako je gradonačelnik Mato Franković u subotu sudjelovao u Mostaru u radu drugog koordinacijskog sastanka predstavnika lokalnih i regionalnih vlasti graničnih područja RH i BiH.

Razgovaralo se o dosadašnjoj suradnji i konkretno o pitanjima sustava vodoopskrbe i odvodnje pograničnih mjesta, poglavito područja Ivanice i Metkovića, ali i o prometnoj povezanosti, unapređenju infrastrukture graničnih prijelaza i otvaranju malograničnih prijelaza radi lakše komunikacije pograničnog stanovništva te o IPA prekograničnim projektima.

Sastanak je osobito značajan za Općinu Ravno jer su između ostalih pitanja dogovorena rješenja za pitanje vodoopskrbe i odvodnje otpadnih voda s Ivanice, što je projekt od strateškog značaja i za Dubrovnik zbog zaštite izvorišta Omble.

Sastanku održanom u Gradskoj vijećnici Grada Mostara u ulozi domaćina prisustvovali su predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg i gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić, gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan i načelnik Općine Župa Dubrovačka Silvio Nardelli s hrvatske strane te načelnici općina Ravno, Neum, Čapljina i Stolac Čitluk, redom Andrija Šimunović, Živko Matuško, Smiljan Vidić Stjepan Bošković i Marin Radišić, ali i drugi sudionici. U hrvatskom izaslanstvu bilu su i saborski zastupnik Branko Bačić te direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković.

Koordinacijski sastanci ove prirode priređivat će se redovito, a idući se očekuje već za kroz mjeseca.

Nakon održanog sastanka, članovi izaslanstava posjetili su Studentski dom ‘Dompes’, Mostarski zvonik mira i stari grad Mostar.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist