Natrag
25.4.2019 06:10

facebook

twitter

google

rss

dulist

FRANKOVIĆ U AMERICI Iskustva cruise terminala u Los Angelesu primjenjiva u Dubrovniku

27.2.2018 @ 15:30 Dulist Grad
3;3

Podijelite:

Gradonačelnik Mato Franković, koji ovih dana boravi u služebnom posjetu SAD-u, obišao je i Luku Los Angeles, smještenu u zaljevu San Pedra.

Tamo se, javljaju iz Grada Dubrovnika, susreo s direktorom Los Angeles Cruise Terminala Octaviom Sanchezom.
Terminalom poznatim kao World Cruise Center upravlja tvrtka Ports America, najveći pojedinačni lučki operater u Sjedinjenim Američkim Državama s čak 42 luke u svom portfelju.

Direktor Sanchez upoznao je gradonačelnika s načinom rada i opskrbe cruise terminala s naglaskom na inovacijama. Naime, kako bi smanjili emisiju ispušnih plinova uveden je  sustav opskrbe cruise brodova električnom energijom tako da brodovi nakon uplovljavanja imaju obvezu isključiti motore i priključiti se na lučki sustav električne energije što je zasigurno primjer smjera u kojem bi i Grad Dubrovnik, odnosno Lučka uprava trebali ići.
Sanchez je iskazao spremnost staviti Gradu Dubrovniku na raspolaganje svoje ekspertize i iskustvo u vidu savjeta i uputa vezanih uz buduće projekte koji će se razvijati u Luci Dubrovnik.

Ujedno, gradonačelnik Franković u društvu predsjednika Gradskog vijeća Marka Potrebice te pročelnica upravnih odjela za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju odnosno za poslove gradonačelnika Zrinke Raguž i Marijete Hladilo posjetio je gradsku vijećnicu Los Angelesa. Tom prigodom na temu upravljanja i izgradnje lučkog područja održan je radni sastanak s vijećnikom losanđelskog Gradskog vijeća Joeom Buscainom, koji je kao predsjednik gradskog Odbora za trgovinu i turizam te dopredsjednik Odbora za ekonomski razvoj nadležan za ulaganja u lučko područje, posebno za investicije u cruise terminal.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana