Aktualno

FRANKOVIĆ ‘Siguran sam da će odluka Povjerenstva za sukob interesa ići u korist Tokić’

Gradonačelnik Mato Franković ovog je ponedjeljka prokomentirao pokretanje postupka Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa protiv zamjenice gradonačelnika Orlande Tokić. Naglasio je kako zamjenica gradonačelnika kao i drugi zamjenici prema zakonu Republike Hrvatske radi volonterski.

-To je zakon dopustio. A, ako netko radi volonterski to znači da uz to obnaša i neku drugu profesionalnu dužnost jer ti ljudi moraju od nečega živjeti. Zamjenica je arhitektica što znači da obnašajući svoju dužnost neminovno podnosi zahtjeve za građevinske dozvole pred gradskim, županijskim i državnim tijelima kako to i Zakoni Republike Hrvatske nalažu – naglasio je gradonačelnik dodavši kako očekuju odluku Povjerenstva.

-Siguran sam da će odluka Povjerenstva ići u korist zamjenice Tokić. Ukoliko to tako ne bude, onda treba mijenjati zakon u kojem treba reći da zamjenici gradonačelnika više ne mogu biti volonteri, već profesionalci. Brojne struke u tom slučaju ulaze u koliziju s obnašanjem dužnosti zamjenika gradonačelnika. Prilikom razgovora sa zamjenicom prije nego sam bio kandidat za gradonačelnika pitala me je je li moguće da njezina profesionalna dužnost može doći u koliziju. Tada sam podnio zahtjev za mišljenje Povjerenstva te sam dobio odgovor da njezina profesija neće biti u koliziji s dužnosti zamjenice gradonačelnika – zaključio je Franković.

Pročitajte još

‘Pituri’ u finalu Kupa Hrvatske!

Dulist

Mons. Petar Palić novi biskup mostarsko-duvanjski

Dulist

VIDEO/PROŠLO JE 25 GODINA Mirni mimohod sjećanja za žrtve Srebrenice

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija