Natrag
22.3.2019 11:25

facebook

twitter

google

rss

dulist

Franković se susreo s autorom filma o Vukovaru Stipom Majićem

9.12.2018 @ 17:49 Dulist Grad

Podijelite:

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković susreo se s autorom dokumentarno-igranog filma ”Glavu dole, ruke na leđa’, Stipom Majićem i suradnicima Slavicom Šnur te bivšim logorašem Predragom Mišićem.

Film, večer prije prikazan u kinu Visija, donosi potresna svjedočanstva branitelja Vukovara koji su nakon pada grada odvedeni u srpske logore.

Majić, i sam vukovarski branitelj s Trpinjske ceste, nakon ‘Srca Vukovara’, dokumentarca o vukovarskoj bolnici, donosi ovu priču s rijetkim ili nikad viđenim arhivskim snimkama, igrane scene i izjave branitelja odvedenih u logore u Stajićevo i Sremsku Mitrovicu. Mnogi od njih proveli su u logorima gotovo 270 dana, a jedan od njih je i vukovarski branitelj i logoraš, Predrag Mišić Peđa, koji je i u razgovoru s dubrovačkim gradonačelnikom prenio svoja iskustva.

Gradonačelnik Franković govorio je i o ratnim stradanjima u Dubrovniku te ih upoznao s izložbom o Domovinskom ratu i obnovi Grada ”Dubrovnik grad s ožiljkom”, koja se za nekoliko dana otvara u zgradi UN-a u New Yorku.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana