Grad

Franković se susreo s autorom filma o Vukovaru Stipom Majićem

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković susreo se s autorom dokumentarno-igranog filma ”Glavu dole, ruke na leđa’, Stipom Majićem i suradnicima Slavicom Šnur te bivšim logorašem Predragom Mišićem.

Film, večer prije prikazan u kinu Visija, donosi potresna svjedočanstva branitelja Vukovara koji su nakon pada grada odvedeni u srpske logore.

Majić, i sam vukovarski branitelj s Trpinjske ceste, nakon ‘Srca Vukovara’, dokumentarca o vukovarskoj bolnici, donosi ovu priču s rijetkim ili nikad viđenim arhivskim snimkama, igrane scene i izjave branitelja odvedenih u logore u Stajićevo i Sremsku Mitrovicu. Mnogi od njih proveli su u logorima gotovo 270 dana, a jedan od njih je i vukovarski branitelj i logoraš, Predrag Mišić Peđa, koji je i u razgovoru s dubrovačkim gradonačelnikom prenio svoja iskustva.

Gradonačelnik Franković govorio je i o ratnim stradanjima u Dubrovniku te ih upoznao s izložbom o Domovinskom ratu i obnovi Grada ”Dubrovnik grad s ožiljkom”, koja se za nekoliko dana otvara u zgradi UN-a u New Yorku.

Pročitajte još

STUDENTI, DOBRA VIJEST! Grad raspisao javni poziv za dodjelu kredita

Dulist

PROJEKT VRIJEDAN 12 MILIJUNA KUNA Vodovod kreće u izgradnju kanalizacije na Lopudu

Dulist

Igralište na Lopudu konačno sigurno za dječju igru

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija