Politika

Franković se nada Baračevom ulasku u Sabor

Franković se nada Baračevom ulasku u Sabor

Tijekom rasprave o izvješću o radu gradonačelnika za drugi dio 2019. godine, vijećnik Jadran Barač (SDP) dotaknuo se pitanja izmjena Zakona kojim je liberalizirano autotaksi tržište. Naime, gradonačelnik Mato Franković prošle je godine sa splitskim kolegom Androm Krstulovićem Oparom tražio izmjene zakona i ograničavanje broja taksi vozila u ova dva grada. Barača je zanimalo je li ta njihova inicijativa propala.

Gradonačelnik Franković na to mu je odgovorio kako inicijativa nije propala već su izmjene Zakona o cestovnom prometu napisane i poslane nadlženom Ministarstvu te na reviziju.

-Nadam se da će vas dobro pozicionirati na listi za Sabor te da ćete u trenutku kad uđete u Sabor shvatiti koja je zakonska procedura i na koji način to funkcionira. Nije to ‘pljuni pa prilijepi’. Smatram da je Dubrovnik  zaslužio da iz redova SDP-a ima svoga predstavnika u Saboru i vjerujem da ćete gore puno toga naučiti i da ćete biti puno spremniji za izazove koji slijede – odgovorio mu je Franković dok je predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica iz klupe dobacio: Zlobnici bi rekli ‘najava velike koalicije’.

Pročitajte još

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist