Grad

FRANKOVIĆ POTVRDIO Policija ‘češlja’ poslovanje Sanitata

FRANKOVIĆ POTVRDIO Policija 'češlja' poslovanje Sanitata

Denis Pavela, predsjednik udruge Sigurnost u prometu, ponovno se našao na ‘meti’ gradskog vijećnika HDZ-a Emilija Puljizevića.

-Ma kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju – citirao je Puljizević Pavelu, koji je to napisao kao status na drštvenoj mreži.

-Ako postoji tema o kojoj svi sve znaju, onda je to promet. Ipak, oni koji se profesionalno bave tom problematikom morali bi znati da promet definira niz zakona i pravilnika. Ako sve to zanemarite, onda usnite, ujutro skinete jeftini program s weba i crtate po karti i imamo gotova rješenja. I nitko se zadnjih 80 godina nije toga sjetio nego baš ja – rekao je Puljizević tražeći od gradonačelnika Mata Frankovića komnetar na prigovore kako se zahvatom na skretanju za Bosanku ništa nije riješilo.

Gradonačelnik je rekao kako je promet značajno pitanje čije je rješavanje komplicirano.

-Ne postoj jedinstveno brzo rješenje koje će riješiti desetljećima nagomilane probleme – rekao je gradonačelnik dodavši kako postoje dugoročna i kratkoročna rješenja.

-Svi smo svjedoci činjenice kako je promet dobro funkcionirao posljednjih mjeseci. Bile su gužve, ali one su normalna stvar. Svatko tko misli da u turističkoj destinaciji neće uopće biti gužvi, taj se vara. Gužve nam donose novac. Poruka je svim našim sugrađanima kako gužve mora biti, ali se ne smije događati potpuna blokada prometa kao prošlog četvrtka – rekao je Franković dodavši kako su nakon sastanka s policijom utvrđeni elementi koji su izazvali kaotično stanje. Prije smo imali, rekao je, 250 taksista, danas ih je 1200, a tome treba dodati i autobuse, kombije…

-Poštujem sve ljude koji imaju konstruktivna rješenja, ali ti dušebrižnici koji pišu ne ulazeći u ostale zakonske i podzakonske akte, neka dođu mahati na Pile. Tako će pomoći Gradu – poručio je Franković Paveli.

Drugo pitanje Puljizevića odnosilo se na pročistač pitke vode.

-Za svaku je pohvalu da ste pustili pročistač u probni rad, ali odmah su se javili bivši vlastodršci i Vodovoda i grada, a sjećamo se da za 50 milijuna kuna vrijedan projekt nije bilo nikakvih dokumenata, počeli su radove bez dozvola – rekao je Puljizević.

Gradonačelnik mu je odgovorio kako građane za 10, 15 godina neće zanimati tko ga je počeo i završio.

-Najveći problem kojega smo zatekli nakon preuzimanja odgovornosti za grad bio je pročistač, koji je bio na 10 posto izvršenih građevinskih radova, koji je prema izjavama tadašnjih čelnika Vodovoda trebao biti gotov za desetak dana.

– Ugovori su štitili sve samo ne Grad. Omogućilo nam se da penaliziramo jednog izvođača, i nakon toga smo mogli samo plakati – rekao je Franković dodavši kako se s projektom ipak nastavilo. Gradilište još nije gotovo, ali je pročistač u tehničkom smislu gotov.

Vijećnik Ivo Lučić (HDZ) upitao je Frankovića je li točno da je policija ušla u Sanitat vezano za nezakonite radnje, na što mu je Franković odgovorio samo ‘da’.

Odgovarajući na pitanje svog stranačkog kolege, dr. Marija Bekića, o Lazaretima, gradonačelnik je ustvrdio kako Grad nije sud, te kako nadležne institucije trebaju utvrditi je li kada su u pitanju Lazareti počinjena šteta za grad.

-Ja smatram da je Grad oštećen zbog iznimno loše izvedenih radova – rekao je Franković. Drugo Bekićevo pitanje odnosilo se na Centar iza Grada za što je gradonačelnik rekao kako će uskoro sjesti za stol s tvrtkom Excelsa nekretnine, koja je suvlasnik zemljišta. Nakon što se utvrde njihove želje, krenut će se u projekt i kad se ta garaža izgradi Zagrebačka ulica moći će postati dvosmjerna.

-Naš cilj je izmjestiti autobusni promet s Pila. Rijetke su turističke destinacije gdje autobusom možete doći do same povijesne jezgre. Je li to na krovu Centra iza grada ili javne garaže, obje opcije su u igri. Ne smiju više biti na platou Pile – rekao je Franković. Inače, podsjetimo, kako je prošlog tjedna bivša dubrovačka gradonačelnica Dubravka Šuica Frankoviću na društvenim mrežama savjetovala da završi projekt Pila u svim fazama te da izgradi Centar iz grada čime bi riješio prometne probleme, ali i postao doživotnim gradonačelnikom.

Vijećnik Miho Obradović (HNS) tražio je popis svih gradskih tvrtki koje imaju ugovore s odvjetnikom Zovkom te  odvjetničkim uredom Uskoković i partneri, i o kojim se iznosima radi.

-Dostavit ćemo vam i popis odvjetničkog društva koje je 2016. godine zastupalo Vodovod kad mu se platilo 400 tisuća kuna, a isto to društvo branilo je bivše gradonačelnika u svim njegovim tužbama i čudesima – odgovorio mu je Franković.

-Treba vidjeti kako i zašto je zastupao Vodovod kad je u slučaju pročistača Vodovod u nikakvom položaju – ustvrdio je gradonačelnik.

Pročitajte još

[FOTO] Vrtlarovi djelatnici u proljetnom uređenju grada

Dulist

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist