Politika

FRANKOVIĆ „Ovo je sramota! Izgradit ćemo azil za životinje“

Kandidat za gradonačelnika Mato Franković prilikom obilaska stacionara za životinje na Žarkovici obećao je trajno rješenje ovog problema kroz gradnju azila za životinje.

U obilazak stacionara u kojemu je trenutno smješteno gotovo 350 pasa, Franković je išao sa Sandrom Sambrailo, volonterkom Društva za zaštitu životinja Dubrovnik. Ona ga je upoznala s problemima s kojima se susreće svakoga dana – od činjenice da o životinjama skrbi iznimno mali broj volontera, preko nedostatka sredstava za hranu do problema dostave vode.

Sambrailo je istaknula kako bi se stacionar, koji je na Žarkovici smješten zadnjih 15 godina, trebao izmjestiti na drugu lokaciju te da bi Grad Dubrovnik trebao sufinancirati rad volontera koji bi bili spremni održavati budući azil.

Naime, namjera je da se umjesto stacionara napravi azil u kojemu bi životinje bile smještene trajno, ali i koji bi imao mogućnost smještaja kućnih ljubimaca turista koji dolaze u Grad. Upravo od turista bi se mogla dobiti i dodatna sredstva za normalan rad azila.

Franković je rekao kako je doista sramotno da životinje borave u ovakvim uvjetima i da se Grad o njima ne brine na dostojan način. Obećao je gradnju azila i financijsku potporu za volontere kada sa svojim timom preuzme odgovornost za upravljanje Gradom. Tom je prilikom sa Sandrom Sambrailo razgovarao o nekoliko lokacija u primorskom dijelu Grada.

Svakako, Franković je kazao da će se lokacija odrediti u dogovoru s mještanima izabranog područja i aktivistima Društva prijatelja životinja Dubrovnik.

Gradski odbor HDZ-a Dubrovnik

Pročitajte još

MALDINI I MACAN ANALIZIRAJU ZA DULIST Hoće li nova oporba biti samo bučna ili snažna i argumentirana?

Maria Prkut

‘KAD SE FORMIRA VLADA’ Franković potvrdio svoj odlazak u Sabor

Dulist

HDZ-OVCI NAKON IZBORA ‘Ovo je najbolji ostvareni rezultat još od osnivanja županije’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija