AktualnoUrednički izbor

FRANKOVIĆ OTVORIO ‘ARENU GRUŽ’ Square i Puls neriješeno u prijateljskoj utakmici

FRANKOVIĆ OTVORIO 'ARENU GRUŽ' Square i Puls neriješeno u prijateljskoj utakmici

– Kad sam obilazio svaki gradski kotar, onda su mi ljudi iz Gruža rekli da čekaju to igralište više od 40 godina. Rekao sam da ću ga 100 posto napraviti ako postanem gradonačelnik, a gospodin Batina mi je na to rekao da se čovjeka drži za riječ, a vola za rogove – rekao je gradonačelnik Mato Franković na službenom otvaranju ‘Arene Gruž’, odnosno novouređenom igralištu OŠ Ivan Gundulić.

Tom prilikom MNK Square i Caffe bara Puls kratku prijateljsku utakmicu igrali su neriješeno rezultatom 1 – 1. Ograda oko igrališta nije spriječila loptu koja je nekoliko puta završila i na tribinama s kojih je publika entuzijastično pljeskala izjednačenju Pulsa u posljednjim trenucima.

– Došlo je ipak do toga da se riječ ispunila, obećanje se ispunilo, i nastavljamo dalje s cijelim investicijskim ciklusom, ne samo u manje sportske objekte nego i u one velike. Završila nam je javna nabava, uskoro ćemo imati dobavljača za rekonstrukciju plivališta Jugovu bazenu, odnosno muzej vaterpola. Javna nabava je završila za izgradnju i uređenje igrališta u Gospinom polju, dakle igrališta za veliki nogomet s umjetnom travom, tribinom i svlačionicama. Vjerujem da bi kroz mjesec i pol dana trebali početi gradnju. Ta investicija je vrijedna 10 milijuna kuna, prethodna na Jugovom bazenu vrijedna je skoro 19 milijuna kuna. Za judo dvoranu u Mokošici smo raspisali natječaj, dobili smo ponude, uskoro ćemo donijeti odluku o tome tko će biti izvođač. Ta investicija je vrijedna 3 milijuna kuna, a na jesen ćemo raspisati javnu nabavu za tenis dvoranu u Lapadu. Oko 35 milijuna kuna ukupno u ovoj godini uloženo je u sportsku infrastrukturu – zaključio je Franković.

Inače, Caffe bar Puls pobjednik je sedmog izdanja Dubrovnik kupa, tradicionalnog turnira na male bare koji s ovogodišnjim izdanjem počinje 15. lipnja.

Podsjetimo, ‘Arena Gruž’ uz uređena tri igrališta i proširene tribine, uključuje i multifunkcionalnu građevinu sa spremištem i sanitarnim čvorovima koja će osigurati dodatni sadržaj otvorenim prostorima igrališta. Izvođač radova na projektu vrijednom 1,2 milijuna kuna je tvrtka Gradimat d.o.o., a radovima je ujedno riješen i problem oborinske odvodnje ovog dijela obuhvata.

Pročitajte još

USTAVNI SUD ODLUČIO Predsjednik Milanović ne može biti mandatar niti premijer

Dulist

Vodovod rješava alternativnu opskrbu Grada vodom

Dulist

OPREZNO POD DUBOM! Mnogi i dalje ignoriraju novu prometnu regulaciju

Dulist