Grad

Franković otkrio kada bi se mogao potpisati ugovor za ‘Aglomeraciju Dubrovnik’

Projekt ‘Aglomeracije Dubrovnik’, o kojem je DuList pisao u nekoliko navrata čekao je na ‘zeleno svjetlo’ Jaspersa, a gradonačelnik Mato Franković ovog je ponedjeljka potvrdio kako ga je i dobio. Međutim, aglomeracija je ipak ‘zapela’ na Europskoj komisiji. Spominjalo se kako bi ugovor za projekt aglomeracije trebao biti potpisan 6. prosinca, ali sada se već ističe kako bi to moglo biti odgođeno za Festu sv. Vlaha.

-Aglomeracija nije u direktnoj nadležnosti samo Hrvatskih voda, već sve mora ići i u Bruxelles. Naime, nakon što je tržište pokazalo da je došlo do značajnih promjena cijena, onda su Hrvatske vode uskladile vrijednosne cijene projekata sukladno novim tržišnim uvjetima i samim time se vrijednost aglomeracije znatno povećala te sada iznosi 740 milijuna kuna plus PDV. U trenutcima kada iznos prijeđe 700 milijuna kuna, tada Hrvatske vode nisu jedino tijelo koje upravlja svim sredstvima, već sve ide i na Europsku komisiju. U procesu je formiranje nove administracije pa je naša procjena s Hrvatskim vodama da bi do sv. Vlaha mogli dobiti ‘zeleno svjetlo’ na naš projekt. Dobili smo prethodno zeleno svjetlo Hrvatskih voda, resornog ministarstva i svih potrebnih institucija, a i JASPERS je dao pozitivno mišljenje. Međutim, to je proces koji se mora dovršiti, a posljednja faza je EU Komisija. To ukupno može trajati čak šest mjeseci, ali imamo obećanja da će to ići i prije. Važno je napomenuti da projekt aglomeracije ničime nije zaustavljen. U 2020. godini ćemo potpisati ugovor za aglomeraciju. Vodovod je odradio sve što je potrebno – prokomentirao je gradonačelnik Mato Franković.

Pročitajte još

90. ROĐENDAN MILKE PODRUG KOKOTOVIĆ ‘Reći jednostavno ‘Hvala’ ne zvuči dovoljno za sve ono što ste donijeli Dubrovniku’

Dulist

Tepšić predstavila projekt Respect the City na 10. Međunarodnoj virtualnoj konferenciji ICOT 2020.

Dulist

FRANKOVIĆ I DOBROSLAVIĆ UZ BLAGDAN ROŠ HAŠANE ‘Ovo je prilika za zahvalnost i nov početak’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija