Politika

FRANKOVIĆ: Odgovorno ćemo voditi Grad, a sredstva će se trošiti transparentno

Saborski zastupnik i kandidat za gradonačelnika Grada Dubrovnika Mato Franković te kandidatkinje za zamjenice Orlanda Tokić i Jelka Tepšić susreli su se sa stanovnicima Bosanke, Pila, Konala, Grada i Ploča iza Grada te s njima porazgovarali o problemima koje je bivša gradska uprava konstantno ignorirala.

Stanovnici Bosanke ovom prigodom su istaknuli problematiku uređenja autobusnih čekaonice, odlagališta za smeće, ali i Azila za nezbrinute životinje na Žarkovici. No, jedno od najvažnijih samo je jedan kilometar dug pristupni put od Jadranske magistrale do Bosanke koji zbog izuzetno lošeg stanja svakodnevno otežava stanovnicima pristup do njihovih domova.

– Azil za napuštene životinje izgradit ćemo u periodu od godinu dana, a nakon toga ćemo sve životinje sa Žarkovice povući u novi azil. Azil će biti negdje na području od Trstenog do Brsečina, na lokaciji koja neće umanjiti kvalitetu života naših sugrađana – kazao je Franković.

Što se pak tiče gužvi unutar povijesne jezgre Grada potrebno je pametnim upravljanjem odredištem disperzirati posjetitelje unutar Zidina kako bi se one smanjile te omogućio normalan život stanovnicima tijekom ljetnih mjeseci.

– Po preuzimanju odgovornosti za Grad ‘oživit’ ćemo funkciju gradskih kotara i mjesnih odbora putem kojih će gradska uprava dobivati prijedloge o njihovim potrebama i problemima. Odgovorno ćemo voditi Grad, a sredstva će se trošiti transparentno. Nova gradska uprava na čelu sa mnom služit će svojim građanima, a ja ću biti gradonačelnik svih građana Grada – poručio je HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Dubrovnika Mato Franković.

Pročitajte još

Palice otišle u povijest, vijećnici ubuduće glasuju putem tableta

Dulist

NOVO ISTRAŽIVANJE Milanović najpopularniji političar, evo kako su ‘prošli’ ostali

Dulist

NOVI CROBAROMETAR Evo kako ‘stoje’ SDP, HDZ i Škoro nakon predsjedničkih izbora

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija