Grad

FRANKOVIĆ O SOLINSKOJ ULICI ‘Butući je bio osnivač tvrtke koja danas gradi spornu zgradu’

FRANKOVIĆ O SOLINSKOJ ULICI 'Butući je bio osnivač tvrtke koja danas gradi spornu zgradu'

‘Dio stanara Solinske ulice višekratno me bez ikakve osnove proziva radi gradnje objekta u njihovoj ulici, stoga sam dužan dubrovačku javnost upoznati s nizom očito mnogima nepoznatih činjenica’, piše u svom obraćanju Dubrovčanima gradonačelnik Matko Franković.

Podsjetimo, tema koja već neko vrijeme ispunja medijski prostor svakako je gradnja poslovno-stambenog zadanja u Solinskoj ulici. Zbog buke koje trpe uslijed radova kao i namjere vlasnika zemljišta, tj. investitora tvrtke Dubrovnik Rivijera d. o. o. da im oduzmu jedini pristup vlastitom kućnog pragu na kojeg imaju pravo služnosti, tamošnji stanari požalili su se na nekoliko adresa te uputili oštre kritike nadležnim institucijama. Tim slijedom pod paljbom naša se i sam Franković čije očitovanje prenosimo u cijelosti:

‘Najprije, za ovaj objekt građevinska dozvola ishođena je 2016. godine, dakle godinu prije nego sam postao gradonačelnik. Nadalje, valjanost dozvole produljena je 2019. godine, a za to prema odredbama Zakona o gradnji nije potreban nikakav poseban postupak već se dozvola na zahtjev investitora može produžiti prije njenog isteka.

Prilikom negodovanja u javnosti, kao glavni predstavnik nezadovoljnih stanara Solinske ulice ističe se gospodin Dejan Butući. Dakako, legitimno je i posve legalno iskazivati nezadovoljstvo ukoliko smatrate da nešto nije u redu. Međutim, ono što je apsurdno u toj priči jest činjenica, za koju vjerujem da stanari Solinske ulice ne znaju, da je upravo gospodin Butući bio osnivač i član uprave tvrtke Rivijera travel koja provodi izgradnju u Solinskoj ulici!

Kao član uprave tvrtke Rivijera Travel Butući je aktivno sudjelovao u ishodovanju građevinske dozvole za gradnju ovog objekta u Solinskoj ulici. Stoga se nameće pitanje što gospodin Butući zna, a da stanari Solinske ulice ne znaju. Kako i pod kojim uvjetima je pokrenuo ishodovanje navedene dozvole te zašto mu, sada kada više nije odgovorna osoba u Riviera Travelu, smeta ono što je donedavno osobno zastupao i za što se zalagao?

Obzirom na cijeli niz izrečenih sumnji, a posebno na ove činjenice o gospodinu Butućiju, pokrenuo sam postupak pred nadležnim ministarstvom u kojem će se utvrditi je li postupak izdavanja građevinske dozvole u 2016. godini bio zakonski ispravan.

Isto tako, želim obavijestiti dubrovačku javnost kako sam isti postupak pokrenuo u još tri predmeta o čijim ishodima ću javnost izvjestiti kada postupak bude okončan.

Moja borba za zakonitost i ispravno postupanje od strane svih nadležnih upravnih tijela počela je s prvim danom stupanja na časnu dužnost gradonačelnika Grada. I od tada, u ove tri godine, sasvim je jasno da u mom pristupu nema jednakijih niti će ih ikada biti!’.

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist