Aktualno

FRANKOVIĆ O OKRŠAJU U PILAMA ‘Borba za tezoro je velika, osuđujem bilo kakvo nasilje’

FRANKOVIĆ O OKRŠAJU U PILAMA 'Borba za tezoro je velika, osuđujem bilo kakvo nasilje'

Osuđujem bilo kakav incident i bilo kakvo nasilje. To je reprezent svega što sam govorio na otvorenju Dubrovačkih ljetnih igara – borba za tezoro u kojoj se ne biraju sredstva – komentirao je ovog petka dubrovački gradonačelnik Mato Franković fizički obračun koji se u večernjim satima srijede dogodio u Pilama.

-Ovo nije nešto što je realno i uobičajeno u Dubrovniku, da napadaju jedni druge, ali događalo se i u prošlosti, sjetit ćemo se taksista. Vjerujem da će policija sankcionirati sve koji su bili krivi u ovom slučaju. Tako se ne rješavaju problemi, ako se s drugima ima problema, zna se kako se rješava – rekao je gradonačelnik.

S obzirom da se sukob odvio između trojice zaposlenika jednog ugostiteljskog objekta i dvojice zaposlenika trgovačkog društva koje se bavi iznajmljivanjem kajaka u samoj blizini ugostiteljskog objekta novinari su gradonačelnika pitali kako će se riješiti problem s kajacima u Pilama.

-Što se tiče kajaka, ne mogu opisati količinu e-mailova i žalbi koje smo zaprimili vezano za njih. Od kajaka u parku u Pilama do kajaka u Šulića. U budućnosti moramo razmisliti kako ćemo ovo rješavati. Trebamo imati ovakvu vrstu ponude jer je to nešto što je našim gostima interesanstno, ali ta ponuda ne treba uništiti kvalitetu života svih naših sugrađana. Moramo uvesti značajne mjere i možda pronaći druge lokacije. Nigdje ne piše da kajaci moraju biti podno zidina – istaknuo je Franković te naglasio kako kajakašima sukladno proceduri i dugogodišnjoj praksi dozvole izdaje Vijeće za koncesijska odobrenja. Dodao je kako do sada nije bilo pritužbi kao u ovoj godini.

-Bilo je izdvojenih slučaja i problema pretprošle i prošle godine. Borba za tezoro je velika, konkurencija je velika. Nije na nama da istražujemo, već osudimo ovakve incidente. Očekujemo da se više ovakvo što neće dogoditi – naglasio je Franković i na novinarski upit odgovorio kako je Dubrovnik i dalje siguran Grad bez obzira na sukob na Pilama, ali i onaj na Pločama kada je upucan taksist.

-Rijedak je grad u svijetu s ovolikim brojem gostiju gdje se u 4 sata ujutro može slobodno hodati, a da se apsolutno ništa ne dogodi. Sve su to izdvojeni incidenti međusobnih razmirica. Bili bismo sretni kada bismo na ulicama imali više policijskih djelatnika, ali jasno nam je da je njihov broj limitiran – zaključio je gradonačelnik Franković.

Pročitajte još

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist

USTAVNI SUD ODLUČIO Predsjednik Milanović ne može biti mandatar niti premijer

Dulist