Politika

FRANKOVIĆ O DUJMOVIĆEVOJ ‘BLAGOJ NEUGODI’ ‘Treba Vam biti jako neugodno zbog DURA-e i fondova EU!’

FRANKOVIĆ O DUJMOVIĆEVOJ 'BLAGOJ NEUGODI' 'Treba Vam biti jako neugodno zbog DURA-e i fondova EU!'

Lakoća kojom kandidat HNS-a iznosi neistine i još veća lakoća kojom je prešao preko zasigurno najveće prozivke koju sam mu uputio kao protukandidat – one o neznanju i nesposobnosti korištenja sredstava iz fondova Europske unije, zaista čovjeka može nasmijati.

Meni ne postaje ‘blago neugodno’ demantirati Vaše neistine. Pa ću ponoviti:

Niste gospodine Dujmoviću pokrenuli nikakav projekt od 566 milijuna kuna, a kojim bi se novcima iz EU riješilo pitanje vodoopskrbe, pročistača, kanalizacije ili oborinske odvodnje. To je prije nekoliko dana javno potvrdio direktor SAFA-e Tomislav Petric koji je rekao da taj projekt nije pripremljen te da nije ni srednjoročno u planu. Budućoj je vlasti poručio kako mora jako hitno na tom projektu raditi ako misli stići na realizaciju ovog strateškog projekta koji traje tri do četiri godine. Dakle, ne govorite istinu.

A savjetodavnom tijelu Europske komisije Jaspers se projekti ne prijavljuju, kao što se hvalite u priopćenju. Ne čudi nas stoga što niste pokazali umješnost kod EU fondova, kada niti ne znate kako to funkcionira.

Rezultat rada bivše gradske uprave u dva mandata zorno se može pratiti i po cijeni vode. Tako je kubik vode za kućanstvo 2009. godine bio 8,16 kuna, a danas je čak 16,13 kuna. Nesposobnošću da riješite nagomilane probleme u komunalnom sustavu i neznanjem oko EU fondova, omogućili ste građanima da dobiju gotovo dvostruku cijenu.

Jasno mi je zašto ne idete demantirati činjenicu da niste bili u stanju napraviti niti jedan projekt koji se financira iz sredstava EU te da ste građanima lagali da se pročistač financira sredstvima EU. Ne odgovara Vam spominjanje vaših neuspjeha, pa ‘blago neugodni’ bježite pod neke druge teme.

Dopustili ste da razvojna agencija DURA umjesto pokretača EU projekata postane leglo nezakonitosti i zapravo nečiji bankomat.

Vidim da se kod Vas nije primila ni ona činjenica da sva tri aktivna projekta EU na području Grada, vrijedna 200 milijuna kuna, nose potpise nas trojice s liste HDZ-a – mene za ljetnikovac Sorkočević; Marka Potrebicu za Studentski dom i Marija Bekića za projekt obnove Hitne pomoći. Iz toga se vidi tko je rušitelj, a tko radi i gradi.

Mi ćemo ‘otkriti EU fondove’ i oni će biti veliki razvojni zamah za Grad dok ćemo gradske novce trošiti na – građane i podizanje njihovog standarda življenja.

A, Vama bi zbog tako jadnog rezultata u privlačenju EU sredstava i zbog odnosa prema općem interesu trebalo biti jako neugodno.

No, za to će se očito morati pobrinuti birači u ovu nedjelju.

Mato Franković,
Saborski zastupnik i kandidat za gradonačelnika Grada Dubrovnika

Pročitajte još

Mato Pavličević nosi listu Republike u 10. izbornoj jedinici!

Dulist

CENTAR OBJAVIO KANDIDATE Viktorija Knežević sedma na listi koalicije ‘Rijeke pravde’

Dulist

SDP objavio liste za Sabor, Anita Bonačić Obradović na zadnjem mjestu

Dulist