Grad

FRANKOVIĆ Nisam ‘party-breaker’, ali reda na javnim površinama mora biti

FRANKOVIĆ Nisam 'party-breaker', ali reda na javnim površinama mora biti

Pitanje buke na otvorenom prostoru ispred ugostiteljskih objekata potaknulo je raspravu na Gradskom vijeću, sve u sklopu odluke o ugostiteljskoj djelatnosti. 

Tijekom rasprave vijećnik Miho Obradović napomenuo je kako odlukom nisu obuhvaćene trafike i pekare koji su danas postali ugostiteljski objekti te prodaju piće za koje ne plaćaju porez na potrošnju, a mogu raditi 24 sata dnevno.

-Mi tu ne možemo ništa jer je zakon definirao koji su to objekti koji potpadaju pod ugostiteljsku djelanost, a oni očito love u mutnom. To je na državnom inspektoratu – rekao je gradonačelnik Mato Franković.

-Mislim da je buka nažalost nedovoljno definirana. Tko će je mjeriti? – pitao je Vido Bogdanović, koji ističe kako se treba krenuti od principa da ničiji poslovni interes ne može ići na uštrb nečijeg života. No, problem je i što buka iz jednog ugostiteljskog objekta ometa rad drugog, rekao je, a s njim se složio i Marko Potrebica.

-Nisam party-breaker, ali možemo uvesti reda. Buka se iza 23.30 ne smije čuti na javnoj površini – rekao je gradonačelnik, dodavši kako će se prekršitelji kažnjavati, a nakon tri opomene slijedit će i oduzimanje javne površine.

 

Pročitajte još

[FOTO] Vrtlarovi djelatnici u proljetnom uređenju grada

Dulist

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist