Natrag
15.2.2019 23:04

facebook

twitter

google

rss

dulist

Franković najavio povećanje porodiljnjih naknada!

26.2.2015 @ 17:01 Dulist Politika
3;3

Podijelite:

Kandidat HDZ-a i koalicijskih partnera za gradonačelnika Grada Mato Franković, kandidati za zamjenike Sanja Putica i Blaž Pezo posjetili su danas Odjel ginekologije i porodništva u dubrovačkoj bolnici.

– Povećat ćemo porodiljne naknade za treće dijete u iznosu od 20 000 kuna, za četvrto 40 000 kuna, za peto 50 000 kuna, a za svako novorođeno dijete u povijesnoj jezgri, Elafitima i Gornjim selima, dakle u demografski najugroženijim područjima, povećat ćemo naknadu za prvo dijete na 15 000 kuna – naglasio je Franković.

Kako je navela kandidatkinja za zamjenicu Putica, HDZ u svom programu Duplo bolji grad za mlade nosi niz mjera kojima se želi osigurati školovanje i odgoj djece u najboljim uvijetima.

– Jasno je kako je školovanje veliki trošak za roditelje. Osobito kada imate više djece koja idu u školu pa svake godine treba kupiti školske knjige za sve njih. Zato smo odlučili osigurati besplatne udžbenike za sve osnovnoškolce na području Grada – za svih osam razreda osnovne škole. Također, potrebno je proširiti kapacitet vrtića u Gradu te dovršit projekt vrtića Dar, uvesti jednosmjensku nastavu u sve osnovne škole te nadograditi osnovne škole Montovjerna i Mokošica, a u povijesnoj jezgri plan nam je adaptirat zgradu u Ulici Ilije Sarake za potrebe osnovne škole – istaknula je Putica.

Gradski odbor HDZ-a Dubrovnik

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana