AktualnoUrednički izbor

FRANKOVIĆ IZMJERIO Tolićeva zgrada ‘ušla’ pola metra u javnu cestu

FRANKOVIĆ IZMJERIO Tolićeva zgrada 'ušla' pola metra u javnu cestu

Prilikom obilaska radova u Ulici kardinala Stepinca gradonačelnik Mato Franković izmjerio je širinu ceste ispred stabenih zgrada investitora Roka Tolića, Srećka Žuneca i Iris Valentić te ustanovio kako su ovi investitori pola metra ‘ušli’ u javnu cestu.

-Cesta treba biti široka šest metara i sasvim je jasno da su ovi privatni investitori grubo prekršili pravila Grada Dubrovnika i prisvojili javno dobro. Osim što su iskoristili mogućnost lošeg GUP-a po Grad Dubrovnik, istovremeno žele uzeti malo javnog za sebe. Nećemo takvo što dopustiti, nevjerojatno je što sve ljudi rade. Mnogi pričaju o svakakve priče, govore o javnom interesu, ali kad suočite njihovu želju za javnim interesom i njihovu želju za osobnim stjecanjem imovine, vidimo da upravo ova druga prevlada. Mislim da je ovo uz onu zgradu na Gimanu, koju uvijek ističem kao jedan od eklatantnih primjera kršenja svega normalnog u našem gradu, sljedeće. Na Masarykovu putu se jasno vidi kako je ovo zdanje ‘šaka u oko Gradu Dubrovniku’ – rekao je gradonačelnik dodavši kako se ovako što ne smije više dopuštati.

-Drago mi je što idu izmjene i dopune GUP-a, što su završene konzervatorske podloge koje se tiču buduće buffer zone i sad mi je prvi put žao što cijeli Grad nije ušao u buffer zonu jer da jest, puno bi stvari bilo drukčije, ali nas nitko ne sprječava da sami uvedemo red u prostor, ne zaustavljajući razvoj, ali štiteći ono što imamo. Nažalost, Grad je omogućio da se zgrade grade i nakon nove gradnje, da idu skoro do Hotela Neptun. Vidimo da su neki zahtjevi za lokacijske informacije već zatraženi. Gradnja neće, nažalost, stati, a bitna je visina gradnje – rekao je gradonačelnik.

-Gospodo, imali ste priliku povući se unutra napraviti primjerenu građevinu, a propustili ste to. Malo vam je sve bilo pa ste uzeli i 50 gradskih centimetara. Grad će vratiti svojih 50 centimetara nazad pa neka se snalaze kako će ulaziti u garažu. Neka budu sretni da nam ne padne napamet postaviti zid koji će čuvati gradsku imovinu pa da uopće ne budu mogli ulaziti u garažu. Ovakav način postupanja je nešto što ne smijemo u budućnosti dopustiti – poručio je investitorima Franković.

Pročitajte još

Izložba ‘Dani ponosa – herojska obrana Dubrovnika 1991.’ gostuje u Zagrebu

Dulist

Studentska ‘PEP konferencija’ ovog četvrtka i petka na Kampusu

Dulist

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist