Grad

FRANKOVIĆ IMA RECEPT Uklonit će se svi bankomati koji ne budu imali odobrenje konzervatora

Gradonačelnik Mato Franković Gradskom vijeću predložio je izmjene i dopune Odluke o komunalnom redu, a svi bankomati koji u roku od 30 dana od stupanja na snagu Odluke (kad je i ako usvoje gradski vijećnici) ne ishode dozvolu konzervatora bit će uklonjeni.

Ove izmjene gradonačelnik je predložio u suglasnosti s Ministarstvom kulture Republike Hrvatske. Naime, kako navode iz Grada Dubrovnika, sukladno predloženim izmjenama na otvorima zgrada u povijesnoj jezgri Grada zabranjeno je postavljanje bankomata kao i drugih uređaja te reklamnih ormarića.

-U odnosu na postojeće bankomate u povijesnoj jezgri utvrđeno je kako se isti moraju ukloniti u roku od 30 dana od dana stupanja na snagu Odluke ukoliko vlasnik/korisnik prostora ne ishodi suglasnost, odnosno odobrenje Konzervatorskog odjela Ministarstva kulture. Iako se bankomati nalaze u privatnim prostorima postavljanjem istih na pročelja i u otvore zgrada narušavaju se vizure povijesne jezgre, UNESCO-ovog zaštićenog lokaliteta, stoga je za postavljanje istih neophodno ishoditi suglasnost nadležnog Konzervatorskog odjela – naveli su iz Grada Dubrovnika.

Pročitajte još

Zbog predstave nema ulaska na parkirališta oko Parka Gradac

Dulist

RAVNATELJICA CENTRA ZA SOCIJALNU SKRB RUŽICA MISIR Prijete nam svakodnevno. Ne odustajemo!

Leona Rašica

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija