GradUrednički izbor

FRANKOVIĆ IMA RECEPT Uklonit će se svi bankomati koji ne budu imali odobrenje konzervatora

FRANKOVIĆ IMA RECEPT Uklonit će se svi bankomati koji ne budu imali odobrenje konzervatora

Gradonačelnik Mato Franković Gradskom vijeću predložio je izmjene i dopune Odluke o komunalnom redu, a svi bankomati koji u roku od 30 dana od stupanja na snagu Odluke (kad je i ako usvoje gradski vijećnici) ne ishode dozvolu konzervatora bit će uklonjeni.

Ove izmjene gradonačelnik je predložio u suglasnosti s Ministarstvom kulture Republike Hrvatske. Naime, kako navode iz Grada Dubrovnika, sukladno predloženim izmjenama na otvorima zgrada u povijesnoj jezgri Grada zabranjeno je postavljanje bankomata kao i drugih uređaja te reklamnih ormarića.

-U odnosu na postojeće bankomate u povijesnoj jezgri utvrđeno je kako se isti moraju ukloniti u roku od 30 dana od dana stupanja na snagu Odluke ukoliko vlasnik/korisnik prostora ne ishodi suglasnost, odnosno odobrenje Konzervatorskog odjela Ministarstva kulture. Iako se bankomati nalaze u privatnim prostorima postavljanjem istih na pročelja i u otvore zgrada narušavaju se vizure povijesne jezgre, UNESCO-ovog zaštićenog lokaliteta, stoga je za postavljanje istih neophodno ishoditi suglasnost nadležnog Konzervatorskog odjela – naveli su iz Grada Dubrovnika.

Pročitajte još

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović

Gradonačelnik primio državnog prvaka u parastolnom tenisu Franka Torića

Dulist