Grad

Franković: Dubrovnik neće dopustiti da ga vodi pravomoćno osuđena osoba

Kandidat HDZ-a za gradonačelnika Dubrovnika Mato Franković, koji prema rezultatima nedjeljnog prvog kruga izbora u drugi krug ide s HNS-ovim Androm Vlahušićem, rekao je u ponedjeljak kako je u prvom krugu pobijedio Dubrovnik koji ne želi imati pravomoćno osuđenog čovjeka na čelu Grada.

”Jučer je pobijedio Dubrovnik koji ne želi osuđenog gradonačelnika, to je danas vrlo jasno”, rekao je na konferenciji za novinare nakon prvog kruga izbora Mato Franković koji se zahvalio glasačima pojedinačno svih stranaka i koalicija koji nisu dali svoj glas Andru Vlahušiću i njegovoj SDP-HNS-HSU koalciji.

Istaknuo je kako su izbori pokazali i kako je odluka o ”rušenju proračuna” u prosincu 2014. godine bila ispravna jer je ta ”većina dobila izbore sa 61 posto potpore, nasuprot Vlahušićevih 39 posto.

Rekao je i kako u ponedjeljak počinju novi izbori, te kako u drugom krugu kreće s velikom prednošću.

”Krećem s prednosti u utrku i mislim na onih 61 posto građana koji nisu podržali Andra Vlahušića u prvom krugu. Uvjeren sam u našu pobjedu jer građani Dubrovinka neće dopustiti da osuđena osoba bude na čelu ovog grada”, rekao je Franković.

Na novinarski upit o tome s kime će u Gradskom vijeću koalirati, Franković je ustvrdio kako su spremni sjesti sa svima za stol.

”S brojnim članovima Gradskog vijeća dijelimo viziju časnog i poštenog grada i jedini smo mi ti koji u ovom trenutku možemo sastaviti većinu u Gradskom vijeću”, rekao je Franković te zaključio kako će kroz par dana sve biti ”kristalno jasno”.

Inače, Andro Vlahušić osvojio je 38,90 posto, odnosno 7354 glasa, a Mato Franković 28,85 posto odnosno 5454 glasa.

Što se tiče Gradskog vijeća, koalicija HNS-SDP-HSU osvojila je deset mandata, HDZ-HSS-HSLS-HSP AS-BUZ-HDS osam mandata, DDS ima četiri gradska vijećnika, a KLGB Mara Kristića (Zajedno za Grad) osvojila je tri mandata. Gradsko vijeće Dubrovinka broji 25 vijećnika.

Pročitajte još

MILANOVIĆ OTKRIO ‘Inauguraciju ću imati u uredu, neće biti nikakve svečanosti’

Dulist

PAVO KOSTOPEČ ‘Zagrebački HDZ treba u potpunosti prekinuti suradnju s Milanom Bandićem’

Dulist

Širi se pješački koridor na Pločama, ukidaju se mjesta za taksi vozila

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija