Politika

Franković dijelio političke lekcije Baraču, Potrebica ga optužio za lažno prijavljeno prebivalište

Franković dijelio političke lekcije Baraču, Potrebica ga optužio za lažno prijavljeno prebivalište

Lekcije iz politike i političkog ponašanja dobio je danas Jadran Barač (SDP) od samog gradonačelnika Mata Frankovića.

Barač je, naime, na sjednici Gradskog vijeća, tijekom rasprave o Prijedlogu izmjena i dopuna Plana korištenja javnim površinama u Povijesnoj jezgri rekao kako javnu površinu ispred prostora Zagrebačke banke kojega je kupio Grad sredstvima DPDS-a, koristi Pizzeria Castro te da su Potrebica i Franković lagali kako ispred tog prostora neće biti stolova.

-Nadam se da danas vaša izlaganja nije gledao nijedan član SDP-a u Dubrovniku. Sami sebi replicirate, sami sebi odgovarate. Pripremite se za sjednicu. U koliziji ste sami sa sobom, što nije čudno jer je vaša stranka u koliziji. Ni ja nisam naučio, učim 18 godina. Sve se to može naučiti puno ljepše i pristojnije govoriti. Miješate babe i žabe, spominjete nešto što nije uopće tema dnevnog reda. Možda vas nisu htjeli primiti u DPDS pa imate frustraciju. Sad ste poznatiji, možda vas prime – govorio mu je Franković, na što mu je Barač zapljeskao iz klupe.

S druge strane, Marko Potrebica mu je rekao:

-Lažno ste prijavljeni na Pločama, a nekidan ste ovdje izjavili da živite u Lapadu pa ste na kotarskim izborima dobili ukupno 32 glasa. To je kazneno djelo. Treba vam oduzeti prebivalište – rekao mu je Potrebica.

Barač je ponovno istaknuo kako nikoga nije optužio za pogodovanje već da su govorili kako se nekretnina kupuje da bi se smanjili stolovi.

-Kad ponestane argumenata krenete pričati o izbornim rezultatima – rekao je Barač, dodavši kako živi u Lapadu kao podstanar, ‘nema svojih nekretnina i ne koristi socijalne stanove kao neki članovi HDZ-a, a imaju vile’.

Potrebica je stao u obranu ’30 uhljeba’ rekavši Baraču da se i on tako zaposlio. Riki Rossetti upozorio je predsjednika Gradskog vijeća Potrebicu da se drži dnevnog reda jer je rasprava krenula na prepucavanje između HDZ-a i SDP-a.

 

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist