Koronavirus u Hrvatskoj

FRANKOVIĆ ČVRSTO U vremenu krize nema kompromisa, svi moramo ispunjavati svoje obveze

Grad Dubrovnik i Dubrovačko-neretvanska županija nemaju potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom, rekao je gradonačelnik Mato Franković gradskim vijećnicima. Rekao je kako se nadzire situacija te planiraju određene mjere zaštite.

-Zdravlje je prioritet, a potom se sagledavaju i efekti po gospodarstvo. U tom segmentu prvi smo u Hrvatskoj proaktivno sazvali konferenciju za medije i obavijestio javnost o gubitcima za dubrovački proračun, koji se danas projcjenjuju na 100 milijuna kuna – rekao je gradonačelnik. Potom je istaknuo kako je ustrojen sustav Civilne zaštite s oko 250 mladih ljudi. Za potrebe Opće bolnice Dubrovnik naručeni su respiratori, a isporuka prvoga očekuje se početkom travnja. Osim toga, Grad je spreman u suradnji s građevinskim tvrtkama, a prema zahtjevu Bolnice, uložiti sredstva za dodatni prostor na šestom katu, u slučaju većeg broja zaraženih.

Nabaljena je i zaštitna oprema.

-Kad kriza prođe spremni smo odustati od dijela investicija i novac uložiti u oporavak gospodarstva. Oformit će se tim koji će izraditi paket mjera sve kako bi nakon krize mogli čim prije početi s gospodarskim oporavkom. Moramo ostati financijski na nogama, radi razdoblja koji dolazi nakon virusa. Zato do 1. lipnja neće biti bilo kakvih mjera s financijskim učincima. Očekujemo do svih gospodarstvenika da će biti financijski odgovorni te nastaviti uredno izvršavati svoje obveze prema Gradu. Znam da će ove riječi naići na osudu pogotovo kod ugostitelja, ali u vremenu krize nema kompromisa dok iz iste ne izađemo. Nikoga nećemo prepustiti samom sebi – rekao je Franković.

 

Pročitajte još

‘KAO POŽAR’ Alemka Markotić o proboju koronavisusa u staračke domove

Dulist

IZRADA VIZIRA Pandemija dokazala da smo najsolidarniji kad je najteže

Dulist.hr

‘NE PONOVILO SE!’ Virtualna demokracija s vijećnicima Dolores Lujić i Marom Kristićem

Zvonimir Pandža

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija