Politika

Franković čestitao Baraču jer ‘jedini zagovara da Excelsa nekretnine ne plaćaju koncesiju’

Excelsa nekretnine i koncesijska naknada za žičaru izazvale su iskrenje u Vijećnici, između gradonačelnika Mata Frankovića i vijećnika Jadrana Barača (SDP).

Barača je naime zanimalo zbog čega gradonačelnik nije ponudio utvrđeni koncesijski ugovor Excelsa nekretninama, kojega su vijećnici usvojili u travnju prošle godine. Na to mu je gradonačelnik čestitao što je jedina osoba u Dubrovniku koja zagovora da Excelsa nekretnine ne plaćaju koncesijsku naknadu i koja štiti ovu tvrtku.

-Čestitam vam na tome – rekao je Franković vijećniku, na što se Barač pobunio iz klupe tvrdeći kako gradonačelnik govori dezinformacije.

Tada je Franković rekao kako je identično pitanje kakvo je postavio Barač, postavio u medijskom prostoru pravni zastupnik tvrtke Excelsa nekretnine. Rekao je kako je postojala mogućnost da dug pođe u zastaru, ali je tužba išla na vrijeme. Također je rekao da će nakon rješavanja duga, gradski vijećnici ponovno donositi odluku o tome kolika će biti koncesijska naknada, 15, 30, 50… posto.

Nakon odgovora, Jadran Barač rekao je kako je gradonačelnik upravo prezentirao svu raskoš svog neznanja i populizma.

-DORH nema nikakve nadležnosti u ovome. Ovo je koncesija na zahtjev i tu DORH nema utjecaja. Znate li što je dospjela porezna obvezna, znate li što je dug? Kad bude pravomoćna sudska presuda, tad će to postati dug koji će se ovršiti – govorio je Barač.
I vijećnik HNS-a Miho Obradović postavio je pitanje oko žičare. Njega je zanimalo ima li pomaka u pregovorima. Gradonačelnik je istaknuo kako nije krajnji cilj bio zatvoriti žičaru, već naplatiti dug i sklopiti novi ugovor. Istaknuo je kako vjeruje da će Gradsko vijeće već krajem svibnja donijeti novu odluku o koncesijskoj naknadi za buduća razdoblja.

Pročitajte još

RAGUŽ OŠTRO KRITIZIRA HTZ ‘Zemlja za dobar sprovod’

Dulist

REZULTATI CRODEMOSKOPA Kome raste, a kome pada popularnost?

Dulist

Šuica dobila podršku odbora EU parlamenta, čestitao joj Plenković

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija