Politika

Franković: Bez obzira idu li nam u favor, jedina prava anketa je drugi krug izbora

Franković: Bez obzira idu li nam u favor, jedina prava anketa je drugi krug izbora

HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Dubrovnika Mato Franković rekao je u ponedjeljak u Dubrovniku komentirajući posljednja istraživanja javnog mijenja po kojima je HNS-ov kandidat Andro Vlahušić u vodstvu za dva posto, kako ankete nikada nisu bile sklone HDZ-u, te dodao kako će jedina prava anketa biti drugi krug izbora 22. ožujka.
”HDZ-ovi birači tradicionalno ne odgovaraju na ankete, jedina prava anketa su izbori”, rekao je Franković komentirajući rezultate ankete koje je od 9. ožujka do 13 ožujka, odnosno nakon prvog kruga izbora provela agencija 2×1 komunikacije. Prema rezultatima tog istraživanja razlika između Frankovića i Vlahušića je nešto veća od 2 posto u korist Vlahušića i uvelike se smanjila u odnosu na prvi krug izbora u kojem je Vlahušić imao 38,9 posto potpore, dok je Franković osvojio 28,85 posto glasova. Prema istom istraživanju više od 15 posto građana bilo je neodlučno.
Franković je na konferenciji za novinare održanoj na nedovršenoj šetnici Nika i Meda Pucića ukazao na problem brojnih započetih i nedovršenih projekta bivše gradske uprave na čelu koje je bio Andro Vlahušić.
”Ova šetnica je primjer predizbornih obećanja koja su se dogodila prije nekoliko godina, a dan danas stoji nedovršena. Nije samo riječ o ovom projektu, u Rijeci dubrovačkoj još uvijek se radi kanalizacija, a imamo i primjer POS-a u Mokošici gdje su mi se javile brojne obitelji jer su u situaciji da plaćaju podstanarsto i kredit za stan u kojeg još nisu uselili”, rekao je Franković.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist