Natrag
22.4.2019 06:23

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO/VIDEO: STON WALL MARATHON Zec ponovno neuhvatljiv, Živković prvi na 15 kilometara

18.9.2016 @ 10:50 Zvonimir Pandža Sport
44;44

Podijelite:

Metkovac Ivan Zec ovogodišnji je pobjednik utrke Ston Wall Marathon, a za pretrčati stonske zidine u utrci rekreativaca trebalo mu je 20 minuta i pet sekundi. Inače, Zec je i prošle godine pobijedio na ovoj trasi. U konkurenciji žena najbrža je bila Šveđanska Camila Lindstrom.

Iako je prva informacija bila da je pobjedu u utrci na 15 kilometara odnio Nijemac Joerg Planner, a Dubrovčanima dobro poznati Metkovac Ante Živković iz Atletskog kluba Dubrovnik završio je na drugom mjestu, Živković je ipak završio prvi u utrci na 15 kilometara.
U konkurenciji žena 15 kilometara najbrže je istrčala Amerikanka Renee Lancaster.

Maratonska je staza naporna, ali dobro osmišljena. Najteži dio, Stonske zidine, trče se na samom početku, nakon laganog prvog kilometra, pripremljenog tijela i duha. Nakon zidina i prolaska kroz Ston, staza pruža priliku za odmor dvokilometarskim trčanjem ravnom stazom pored mora. Prijelaz preko prijevoja vodi u svijet veličanstvenih vizura na otok Mljet i uvalu Marčuleta. Povratak daje još jednu priliku za odmor nizbrdicom i ravnicom uz more do Stona nakon čega slijedi razmjerno lagano valoviti put preko stonskog polja i Hodilja do okreta u Dube Stonskoj odakle ostaje još sedam kilometara do ulaska u cilj u centru Stona.
Kako bi se doživljaj povijesti i prekrasnih vizura netaknute prirode približio svima, organizirane su i dvije kraće utrke, jedna od 15 km i druga od 4 km.

Komentari

O autoru: Zvonimir Pandža


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana