Natrag
18.2.2019 19:42

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO/VIDEO Razotkrivanje Siniše Labrovića

5.1.2016 @ 22:18 Dulist Kultura
24;24

Podijelite:

 

U sklopu kandidature Dubrovnika za Europsku prijestolnicu kulture 2020. devet je umjetnika i umjetničkih kolektiva pozvano da kroz projekt “Grad kandidat: Razotkrivanje” interveniraju u prostor grada u skladu s načelima sustvaranja, eksperimenta i istraživačkog pristupa.

Prvi se dubrovačkoj javnosti u sklopu ovog projekta u Lazaretima predstavio umjetnik Siniša Labrović, koji je prilikom svog boravka u Dubrovniku najprije istraživao Grad, a potom izveo nekoliko intervencija i performansa koji se bave odnosima prirode, povijesti, dubrovačke suvremenosti te konkretnog mjesta i trenutka realizacije rada. U Lazaretima je Labrovićevo Svečarsko službovanje predstavljeno uz projekciju fotografija Marka Ercegovića i razgovor s umjetnikom. Labrović je ovom prilikom naglasio kako ukrašenost tijela raznim simbolima, znakovima i ukrasima – prikazana kroz performans i na Ercegovićevim fotografijama – „može biti svečana ali i udarati u oči“, a njegov rad predstavlja kombinaciju i kontrast zatečenog stanja i uobičajenih, tradicionalnih i prepoznatljivih motiva i vizuala Grada te nekih novih i manje očekivanih pojavnosti u ovo božićno i novogodišnje vrijeme.

Siniša Labrović diplomirao je hrvatski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu 1997. godine te povremeno radi kao profesor. Status umjetnika, koji nije stekao akademskim obrazovanjem, istaknuo je brojnim samostalnim i skupnim izložbama, te nagradama, među kojima treba istaknuti treću nagradu za scenarij Srce na natječaju Imaginarne akademije Grožnjan i Centra za dramsku umjetnost Zagreb 2000. Iste godine izvedena je prva izložba u Dubrovniku. Radove u stalnom postavu čuvaju Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu i Galerija umjetnina u Splitu. Izlagao je na brojnim samostalnim i skupnim izložbama u zemlji i inozemstvu te je izvodio akcije, performanse, grafite i urbane intervencije. Živi i radi kao slobodni umjetnik u Zagrebu.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana