Natrag
23.5.2018 14:37

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO/VIDEO Ovce na Kašama!

25.5.2012 @ 11:45 Baldo Marunčić Zanimljivosti
12;12

Podijelite:

Na Kašama je jutros uočena zanimljiva 'balica'. Malo stado od pet ovaca mirno je paslo sočnu travu i uživalo u pogledu na Porat i trabakule u prolazu.

Kako saznajemo od ribara iz Porta, ovce su na Kašama uočene još sinoć, ne zna se kako su dospjele na lukobran, ali sigurno je dobro su se snašle i ništa im ne nedostaje.

Nije poznato je li riječ o namjenskoj ispaši ili samo o umjetničkom performansu. Tko je vlasnik ovih umiljatih ovaca, odnosno tko muze ovu stoku sitnog zuba?

Koja će institucija (Grad Dubrovnik, Županijska lučka uprava, Zavod za obnovu ili možda Društvo prijatelja dubrovačke starine) u ovom slučaju 'pobrati vrhnje' i aplicirati na državne poticaje za ovčarstvo?

U svakom slučaju, na dubrovačkim trpezama uskoro možemo očekivati novu gastronomsku ponudu – prvoklasni "kaški" sir iz uja!

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana