Kultura

FOTO/VIDEO Otvoren Međunarodni festival Dubrovnik u pozno ljeto

FOTO/VIDEO Otvoren Međunarodni festival Dubrovnik u pozno ljeto

Prvi koncert ovogodišnjeg Međunarodnog glazbenog festivala ‘Dubrovnik u pozno ljeto’ održan je u u petak navečer u atriju Kneževa dvora. Dubrovačkim simfonijskim orkestrom je ravnao austrijski dirigent i glazbeni direktor festivala Christoph Campestrini, koji se osim nizom uspješnih nastupa diljem svijeta, može pohvaliti i statusom glavnog dirigenta prestižne Bečke dvorske kapele.
Budući da je koncert otvaranja festivala ujedno i suradnja s Dubrovačkim ljetnim igrama kroz zajednički projekt „U susret budućnosti“, publika Kneževa dvora imala je priliku poslušati mladog laureata međunarodnih natjecanja, ruskog pijanista Yurya Favorina.
Favorin je dobitnik nagrade na Natjecanju Olivier Messiaen u Francuskoj, prve nagrade Fondacije Gyorgy Cziffra u Austriji te Natjecanja za mlade pijaniste Nikolay Rubinstein. Godine 2010. laureat je Natjecanja Queen Elisabeth u Belgiji, nakon čega započinje njegova međunarodna karijera.
Na programu su bili glasoviti Koncert za klavir i orkestar br. 1 u b molu P.I. Čajkovskog te Dvořákova Simfonija br. 8 u G duru.

Pročitajte još

Dubrovački muzeji pozivaju na radionice izrade i ukrašavanja keramike

Dulist

TRIBINA ‘POGLAVLJE FESTIVAL KARANTENA’ Art radionica Lazareti obilježava 35 godina postojanja

Dulist

NACIONALNA MANIFESTACIJA Obilježena 13. Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist